SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Messi vinner ikke alene

Lionel Messi er tilbake hos Argentina til den prestisjefylte privatlandskampen mot Brasil fredag.

Lionel Messi er tilbake hos Argentina til den prestisjefylte privatlandskampen mot Brasil fredag. Foto:

Av

Brasil har ikke vunnet på de fire siste kampene. Sist gang de gikk så mange kamper på rad uten seier, slo de tilbake med å slå erkerivalen Argentina. Vi tror det samme kan skje denne gangen.

DEL
Spillsenterets øvrige fredagsmeny:
Oddstips EM-kvaliken: Messi vinner ikke alene
Oddstips EM-kvaliken: Sverige har alt i egne hender


Det er naturligvis den pågående EM-kvalifiseringen som dominerer fredagens langoddsprogram. Det er totalt åtte kamper på menyen i kveld. Norge spiller som kjent hjemme mot Færøyene. I tillegg er det noen privatlandskamper, blant annet prestisjeoppgjør mellom Brasil og Argentina i Riyahd. På hockeyfronten er det fire kamper i Hockeyallsvenskan, mens Oilers tar imot Narvik her hjemme i Get-ligaen. Natt til lørdag spilles det fem kamper i NHL.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her

Brasil - Argentina 2,20 - 3,15 - 2,75 H (spillestopp kl. 1755)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Privatlandskamp, spilles i Saudi-Arabia. Lionel Messi er tilbake i troppen til Argentina, og han er sannsynligvis i startelleveren i fredagens privatlandskamp mot Brasil. De søramerikanske rivalene møtes i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh. Messi har ikke spilt for landslaget siden han ble utvist i Copa America-bronsefinalen mot Chile i juli.

Den 32 år gamle Barcelona-stjernen fikk tre måneders utestengelse fordi han hevdet at Copa America-turneringen var korrupt. Argentinas landslagssjef Lionel Scaloni har tatt ut en sterk tropp til den prestisjefylte kampen mot Brasil, men han har utelatt PSG-spillerne Angel Di Maria og Mauro Icardi.

Likevel har de et knippe imponerende offensive spillere. Leo Messi, Sergio Aguero, Lucas Alario, Lautaro Martinez og Paulo Dybala er alle angrepspillere i verdensklasse, men defensivt har ikke det argentinske laget overbevist. Det illustrerer også de to kampene i oktober, hvor de scoret åtte mål og slapp inn tre.

Argentina er ubeseiret i fem kamper på rad før fredagens privatlandskamp mot erkerivalen i Saudi-Arabia. Det er den lengste rekken uten tap på to år for dem. De banket Ecuador hele 6-1 i den siste kampen sin. De har dermed slått tilbake på en overbevisende måte etter den svake innsatsen i Copa America.

Brasil under landslagssjef Tite har på sin side skuffet etter Copa America-seieren. De står med tre uavgjorte og ett tap på de fire kampene sine. I de to siste har de spilt 1-1 mot henholdsvis Senegal og Nigeria. De har ikke opplevd å spille så mange kamper på rad uten seier siden de spilte fem uavgjorte kamper på rad mellom november 2003 og mai 2004. Den gangen var det en 3-1-seier mot Argentina som fikk dem tilbake på vinnersporet. Det kan også skje i kveld.

Neymar er fortsatt ute etter at Paris St-Germain-spissen pådro seg en strekkskade i Brasils 1-1-kamp mot Nigeria 13 oktober, men Manchester City-angriperen Gabriel Jesus er i troppen.

Dette er det første møte mellom de søramerikanske gigantene siden Brasil slo Argentina 2-0 i Copa America-semifinalen. Brasilianerne vant finalen på hjemmebane, og Jesus scoret det første målet i 2-0-seieren mot Peru før han ble utvist etter å ha fått to gule kort. 22-åringen har nå sonet en tomåneders utestengelse etter å ha kranglet med dommeren før han skubbet vekk VAR-utstyret.

Brasil har ikke vunnet i de fire siste kampene siden De tapte 0-1 mot Peru i september, mens Argentina er ubeseiret i perioden Messi har vært utestengt Ecuador ble banket 6-1 i forrige måned. Jesus kan møte lagkameratene fra City, Sergio Aguero og Nicolas Otamendi.

Lag kode Kopier kode

Brasilianerne trenger et godt resultat etter svake resultater i landskampene etter Copa America-seieren. Brasil er de regjerende søramerikanske mesterne etter Copa America-triumfen i sommer. De gikk til topps i turneringen, til tross for at de manglet Neymar.

Brasil har et spennende lag. Rodrygo er tatt ut i troppen etter Champions League hat-tricket sitt for Real Madrid tidligere denne måneden. Han er en av seks spillere i troppen som kan få sin debut. Aston Villa-duoen Douglas Luiz og Wesley er to av de andre. Tite har også tatt ut Premier League-spillerne Alisson Becker, Willian, Fabinho, Roberto Firmino og Richarlison, i tillegg til Jesus.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her

Argentina skal egentlig møte Uruguay i Tel Aviv mandag, men kampen kan bli avlyst på grunn av uroen i Israel. Spørsmålet er om det vil ha noen innvirkning på laguttaket til fredagens kamp. Brasil skal etter planen spille mot Sør-Korea i Abu Dhabi på tirsdag. Det er siste kampen deres før den søramerikanske VM-kvalifiseringen starter i mars. De trenger å snu skuten i disse to treningskampene.

Brasil har overtaket på rivalene. De har vunnet seks av de åtte siste kampene mot Argentina, og de har kun tapt én gang i denne perioden.

Brasil har fortsatt et mer komplett lag enn sine søramerikanske rivaler, men de har skuffet både spillemessig og resultatmessig siden Copa America. Det virker som Argentina er i flytsonen, og at Messi og Agüero er tilbake vil neppe svekke laget. Vi tror det blir en jevnspilt kamp i Saudi-Arabia, men jeg sitter med en følelse av at Brasil vinner her. 2,20 i odds på Brasil er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset