SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Mer trøbbel for Rosenborg

Tore Reginiussen fortviler etter 1-1-kampen mot Godset på Lerkendal. Vi tror det kan komme en ny nedtur for trønderne i dag. 
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Tore Reginiussen fortviler etter 1-1-kampen mot Godset på Lerkendal. Vi tror det kan komme en ny nedtur for trønderne i dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg er i bedring, men de er ikke friskmeldt. Vi tror Haugesund kan lage problemer for gamletreneren Erik Horneland på 16. mai.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige torsdagsmeny:

Midtukekupongen: Brann taper ikke to hjemmekamper på rad

Oddssingel Eliteserien: Vålerenga viser seg frem på fotballens festdag

Oddssingel Eliteserien: Brann har en sterk statistikk på 16. mai

Oddssingel Eliteserien: Molde får det tøft på Nordmøre

Oddssingel Eliteserien: Glimt vinner «Slaget om Nord-Norge»

Oddssingel Eliteserien: Mer trøbbel for Rosenborg

Oddsdobbel: Viking skal begeistre igjen

Eurojackpot:

16. mai er norsk fotballs store dag og det som vanlig duket for full runde i både Eliteserien og OBOS-ligaen i kveld. Det er en rekke spennende oppgjør både i Eliteserien og OBOS-ligaen og normalt er det også veldig bra publikumsoppmøte dagen før dagen. I tillegg til den norske fotballen, er det også storoppgjør i Allsvenskan mellom IFK Göteborg og Malmö og det spilles også fire kamper i Superettan. I England er det andre playoffkamp mellom Portsmouth og Sunderland og det er naturligvis også en del kamper fra ishockey-VM.

NB! På fredag kan du vinne ca. 98 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Rosenborg – Haugesund 1,75 – 3,50 – 3,95 U (spillestopp kl. 1755)

Rosenborg viser fremgang, men de har fortsatt kun én seier på de syv første kampene. Lørdag spilte trønderne 1–1 mot Lillestrøm. Selv om Rosenborg spilte en bra andre omgang på Åråsen, og de var klart nærmest seieren på Romerike, er det for tidlig å friskmelde RBK.

Så langt har RBK kun fire mål, og det er rett og slett svakt. Etter syv serierunder sist sesong hadde trønderne elleve scoringer.

Men det er ikke bare offensivt det svikter hos Rosenborg. Også bakover vakler de regjerende mesterne. De har sluppet inn ti mål hittil. Det er like mange som de slapp inn på 15 serierunder sist sesong.

Trondheim sin stolthet ligger nå nest sist med sine seks poeng. Slo Sarpsborg 08 1–0 i forrige hjemmekamp, de to øvrige hjemmekampene på Lerkendal har begge endt med poengdeling.

Sagaen om Bendtner fortsetter i Trondheim. Den danske stjernespissen er vraket til kamptroppen for andre kamp på rad. Anders Trondsen, Anders Konradsen, Besim Serbecic og David Akintola blir heller ikke å se på banen i kveld. De er alle skadet. Den positive nyheten for RBK-fansen er at Gjermund Åsen er friskmeldt.

RBK har vunnet fem av de seks siste hjemmekampene mot FK Haugesund, men jeg tror gjestene kan stelle i stand trøbbel for feststemte trønderne på 16. mai.

Haugesund har kun plukket ett poeng på sine tre siste. For tre uker siden tapte de ufortjent 0–1 mot Lillestrøm, og deretter gikk de på et knepent 1-2-tap mot Molde på hjemmebane. Søndag ble det 1–1 mot Glimt, men i den kampen spilte de med ti mann i en og en halv omgang.

Laget ligger på åttendeplass med åtte poeng før denne serierunden og har tapt to av sine tre spilte bortekamper.

I denne bortekampen har haugesunderne litt ekstra motivasjon. Da møter de gamletrenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland. De har sikkert lyst til å vise Eirik at han tok feil da han tok jobben i bartehovedstaden.

Rosenborg har gått fra å være dobbeltmestre sist sesong til å bli et bunnlag under Eirik Horneland. Presset ligger ikke på trønderne. De sliter, spiller hjemme og har masse tilskuere på tribunen. Spørsmålet er om RBK tåler presset. Denne kampen er mer åpen enn hva oddsen indikerer. Jeg tror FK Haugesund kan krige til seg ett poeng på Lerkendal mot et RBK-lag som ennå ikke har funnet seg selv. Oddsen på U er 3,50. Spillestopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet