SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ikke undervurder Frankfurt!

Frankfurt og Luka Jovic har hatt en fantastisk sesong i Europa. De kan lage trøbbel for Chelsea i kveld. (AP Photo/Michael Probst)

Frankfurt og Luka Jovic har hatt en fantastisk sesong i Europa. De kan lage trøbbel for Chelsea i kveld. (AP Photo/Michael Probst) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Chelsea har aldri tapt en hjemmekamp mot et tysk lag i alle turneringer. Det er en første gang for alt, er det ikke?

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige torsdagsmeny:

Oddssingel Europa League: Chelsea kan gå på en sjokkexit

Oddssingel Europa League: Arsenal får det ikke lett mot Valencia

Det er ikke veldig stort utvalg på torsdagens langoddsprogram, men likevel to høyinteressante kamper. Det er klart for returoppgjørene i semifinalene i Europa League. Chelsea tar imot Eintracht Frankfurt, mens Valencia skal prøve å hente opp 1–3 fra forrige torsdags kamp på Emirates mot Arsenal. I tillegg er det playoffkamp i League Two i England mellom Newport County og Mansfield.

NB! På fredag kan du vinne 880 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Chelsea – Eintracht Frankfurt 1,35 – 4,50 – 6,90 B (spillestopp kl. 2055)

Klikk her for å levere dette spillet

Europa League. semifinale. Kamp 2 av 2. Chelsea kan senke skuldrene. De er garantert en plass i Champions League neste sesong, uansett om de vinner Europa League eller ei, etter at de sikret en topp fire-plassering i Premier League med søndagens 3-0-seier mot Watford.

Frankfurt på sin side fikk den verst tenkelige oppladningen til returoppgjøret i Europa League. De tapte 1–6 borte mot Bayer Leverkusen søndag, og de slapp inn alle seks målene i løpet av de første 45 minuttene.

I motsetning til Chelsea, så henger fjerdeplassen til Frankfurt i Bundesliga i en tynn tråd og selvtilliten kan ha fått seg en knekk etter stortapet mot Leverkusen.

Det er over to måneder siden Chelsea tapte på Stamford Bridge, og nå har de sikret seg et viktig bortemål før returkampen. Det gjør dem til skyhøye favoritter i denne kampen.

Jeg synes de er gjort til litt for store favoritter. Frankfurt skal ikke undervurderes, men det vil være en overraskelse om Chelsea ikke tar seg til finalen i denne turneringen med det utgangspunktet de har skaffet seg fra kampen i Tyskland.

Chelsea hadde en vanskelig oppgave da de dro til Tyskland, men Maurizio Sarri sine menn fryktet ikke de tyske vertene. Selv om de havnet under tidlig, så kjempet de hardt og fikk med seg et fortjent uavgjortresultat.

Statistikken er på Chelsea sin side før returoppgjøret. Alle de fire lagene som tidigere har spilt uavgjort på bortebane i den første kampen i semifinalen i Europa League, har tatt seg videre til finalen. Atlético Madrid gjorde det sist sesong mot Arsenal.

Med tanke på at Chelsea var det beste laget i den første kampen, og at The Blues har vært bunnsolide på hjemmebane i Europa League, er det lett å tro at Chelsea skal ta seg enkelt til finalen.

De har vunnet alle hjemmekampene i Europa League denne sesongen, og har scoret imponerende 18 mål og kun sluppet inn fire.

Samtidig har Eintracht Frankfurt vært gode på bortebane i Europa League. De har kun tapt én av åtte bortekamper i turneringen, men de har vist svakhetstegn i utslagsrundene hvor de har spit uavgjort borte mot Shakhtar og tapte mot Benfica.

Chelsea har aldri tapt en hjemmekamp mot et tysk lag. De står med syv seire og to uavgjorte før torsdagens kamp, og de har holdt nullen i syv av de ni kampene.

Eintracht Frankfurt har tapt sine fire siste bortekamper mot engelsk motstand. Målforskjellen er vanvittige 1–11. Men det er ikke verd å ligge for mye i den statistikken. Den siste kampen på balløyen ble spilt i 1982 mot Spurs, og mye har endret seg siden den gang.

Det er også en del som har endret seg siden disse to lagene møttes sist. Ante Rebic var suspendert i den første kampen, men han er tilbake på torsdag. Det vil forsterke tyskerne. Også Sébastien Haller er tilgjengelig igjen. Han har mistet de siste åtte kampene. Det betyr at Frankfurt kan komme til å endre formasjon, og Makoto Hasebe kan bli flyttet ned i forsvaret.

Jeg innser at det meste peker i retning av at Chelsea skal ta seg greit videre til finalen, men 1,35 i odds er ikke noe å satse på. Da synes jeg det er mer interessant å jakte skrellen her.

Frankfurt har vist bra takter på bortebane mot andre storklubber i Europa League. Jeg minner om at de slo Inter 1–0 på San Siro. Det er et sterkt resultat. Jeg tror også at Frankfurt kan komme til å overraske i London. Det er selvsagt et høyrisikospill, men tyskerne må opp å score for å gå videre. De har Real Madrid-aktuelle Jovic på topp. Han kan stelle i stand problemer for Chelsea-forsvaret. 6,90 i odds på borteseier er verdt å prøve.

Klikk her for å levere dette spillet