SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Helgrønt for Norge på midtukekupongen

 Joshua King og Norge kommer garantert til å få bedre arbeidsbetingelser i kveldens landskamp hjemme mot Færøyene enn de gjorde mot Romania tidligere i høst.

Joshua King og Norge kommer garantert til å få bedre arbeidsbetingelser i kveldens landskamp hjemme mot Færøyene enn de gjorde mot Romania tidligere i høst. Foto:

Av

Det er midtukekupong denne fredagen og Norge er naturligvis en av våre sikre på denne.

DEL
Spillsenterets øvrige fredagsmeny:
Oddstips EM-kvaliken: Messi vinner ikke alene
Oddstips EM-kvaliken: Sverige har alt i egne hender
Midtukekupongen: Helgrønt for Norge på midtukekupongen

Grunnet EM-kvalifisering og landslagspausen er som vanlig midtukekupongen denne uken flyttet til fredag. Ukens midtukekupong består av fire EM-kvalifiseringskamper, to privatlandskamper, to kamper fra dansk 1. divisjon, tre kamper fra Eerste divisie i Nederland og avsluttes med en kamp fra belgisk 2. divisjon. Bonuspotten ble som kjent delt ut på lørdagskupongen forrige helg og er derfor på «kun» 360 000 kr. Innleveringsfristen er fredag kl 17.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her

1. Norge - Færøyene

Til tross for klart bedre spillemessige prestasjoner denne høsten, må nok Norge belage seg på å komme til EM-sluttspillet, via Nations League-playoff til våren. Norge er ellers avhengig av at Romania - Sverige ender uavgjort i kveld og at Sverige i tillegg tape hjemme mot Færøyene mandag kveld. Det er helt usannsynlig sceneario. Martin Ødegaard, Stefen Johansen og Håvard Nordtveit er blant dem som ikke er med i kveld, men til gjengjeld er Erling Braut Håland tilbake etter å ha mistet de to foregående landskampene.

Etter å ha tapt sin sju første kvalifiseringskamper, kom endelig seieren for Færøyene i forrige kvalkamp da Malta ble slått 1-0 hjemme på Færøyene. Ellers er det blitt klare tap i turneringen med blant annet 1-4 mot Romania og 0-4 mot Spania på bortebane.

Norge blir midtukekupongens aller største favoritt med drøye 90 prosent og denne er da også kupongens sikreste kamp. H.

Klikk her for levere din tippekupong

2. Romania - Sverige

Den store kampen i Norges gruppe denne fredagskvelden og helt avgjørende for hvilket lag som slår følge med Spania fra denne gruppen. Romania fortviler nok over to tapte poeng hjemme mot Norge da Alexander Sørloth utlignet to minutter på overtid i forrige kamp i oktober. Nå er de ett poeng bak Sverige og må vinne fredagens kamp, all den tid Sverige har en matchball hjemme mot Færøyene mandag kveld. Viktige Florin Andone er skadet og rekker ikke fredagens kamp.

I likhet med Romania, så mistet også Sverige seieren på overtid da Moreno utlignet for Spania til 1-1 i kampen på Friends Arena i oktober. Sverige har uansett alt i egne hender og selv om de skulle tape denne, så er løpet langtfra kjørt. Romania har nemlig en særdeles tøff bortekamp mot Spania i siste runde. Sverige kan mønste fulltallig mannskap bortsett fra langtidsskadde Victor Claesson.

Sverige lever veldig godt med poengdeling i kveld og det er også det klart mest sannsynlige utfallet. U.

3. Armenia - Hellas

Gruppe J der Italia er soleklar gruppevinner og Finland tar 2. plassen dersom de slår Liechtenstein hjemme i kveld. Armenia har uansett levert en positiv EM-kvalifisering og allerede tatt ti poeng. Og skulle Finland kollapse, kan de faktisk ta seg til EM. Det borger seier her og borte mot Italia mandag kveld, så særlig sannsynlig er det ikke.

Hellas tok som kjent et meget overraskende EM-gull i 2004, men siden har det vært mange nedturer. Ikke på noe tidspunkt i denne kvaliken har de vært i nærheten, men de slo til med en overraskende 2-1 seier hjemme mot Bosnia i oktober. Står med totalt åtte poeng og er nok kapable til å få med seg poeng i Armenia. HU.

4. Bosnia - Italia

Det er ikke på hjemmebane at Bosnia ikke når topp to i gruppe J. Der er det nemlig blitt ti av tolv mulige poeng. Men fire bortekamper er endt med null poeng og dersom Finland slår Liechtenstein hjemme fredag kveld, må Bosnia stole på at de kan ta seg til EM via Nations League-playoff i vår. Edin Dzeko og Miriam Pjanic er begge ventet å starte kampen for Bosnia.

Italia har gjort kort prosess i denne gruppa og står med full pott og 24 poeng etter åtte spilte kamper. Marco Veratti er uaktuell med skade, ellers tyder det meste på at Italia stiller med en solid førsteellever. Selv om det er noen nye navn i troppen.

Italia blir veldig store favoritter i kveld, men de trenger ikke poeng. Vi værer en overraskelse her og spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Brasil - Argentina

Privatlandskamp som spilles på King Saud University Stadium i Riyadh, Saudi-Arabia. Bortsett fra skadde Neymar ser det ut som Brasil stiller ganske så toppet til denne. Både Jesus, Firmino, Casemiro, Arthur, Coutinho, Willian, Silva, Marquinhos og Alllison er blant dem som er ventet å starte kampen.

For Argentina er Lionel Messi klar igjen etter karantene og ellers figurerer både Aguero ogg Dybala i den antatte førsteoppstillingen. Ellers er det en blanding av kjente og litt mer ukjente navn bakover på banen.

Brasil har vunnet tre av de fire siste landskampene mot Argentina og må anses som ganske klare favoritter også i denne privatlandskampen. HU.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

6. Ungarn - Uruguay

Privatlandskamp som spilles på Puskas Arena i Budapest. Ungarn kjemper om EM-billett i gruppe E og møter Wales borte tirsdag kveld, i en kamp alt tyder på at de må vinne for å sikre EM-sluttspill. Ungarn er på vei opp og frem, men hjemmetapet mot Slovakia i EM-kvalifiseringen i september kan vise seg kostbart i kampen om å sikre seg EM-sluttspill.

Uruguay med ettmålsseirer mot Costa Rica og Peru samt 1-1 mot USA og Peru i de fire siste treningskampene. Her er Luis Suárez og Edinson Cavani begge tilbake fra skader, men om de starter kampen er mer uvisst. Forsvarskjempen José Giménez er imidlertid ute med skade.

Uruguay er garantert det beste laget, men Ungarn favoriseres av hjemmebane. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Hvidovre - Fredericia

De to neste kampene er hentet fra dansk 1. divisjon. Her er det totalt 12 lag og lagene spiller mot hverandre tre ganger per sesong, slik at det er 33 serierunder. Kun vinneren rykker opp i Superligaen, mens de tre nederste lagene rykker ned. Det er ca halvspilt sesong , og lagene har spilt hhv 16 og 17 seriekamper.

Hvidovre ligger på 8. plass med 20 poeng og har kun to poeng ned til Nykøbing som ligger tredje sist og på det øverste nedrykksplassen. Viktig 2-0 seier borte mot tabelljumbo Roskilde søndag og hjemme står laget med godkjente 3-3-2.

Fredericia kjemper i toppen og ligger på 3. plass med 32 poeng, det er kun ett poeng opp til serieleder Viborg, mens Vejle på 2. plass også står med 32 poeng. Men Fredericia har en kamp mer spilt enn både Viborg og Vejle. Har faktisk tre hjemmetap allerede, mens laget er ubeseiret borte med flotte 5-3-0. Skuffende 0-2 tap hjemme mot middelhavsfarer Skive søndag.

2-0 til Hvidovre i tilsvarende seriekamp forrige sesong. Nå tror vi klart mest på bortelaget. B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Klikk her for levere din tippekupong

8. HB Køge - Nykøbing

Hjemmelaget ligger på 6. plass med 21 poeng, men er likevel hele 11 poeng bak Fredericia på 3. plass og har ikke mer enn tre poeng ned til Nykøbing som ligger tredje sist med 18 poeng. Svært variable 5-6-5 på de 16 første seriekampene og like variable 3-2-3 på åtte spilte hjemmekamper. Men formen er strålende med ti poeng på de fire siste seriekampene.

Nykøbing er altså på nedrykksplass i øyeblikket med sine 18 poeng og ligger på 10. plass. Opp til Vendsyssel på 5. plass er det likevel ikke mer enn fire poeng, så det er meget tett i denne divisjonen. Kommer nå fra to strake 0-0 kamper, senest hjemme mot topplaget Vejle forrige torsdag. Totalt 2-3-3 på bortebane.

1-0 og 1-3 i to tilsvarende oppgjør forrige sesong. Køge har vist knallform i det siste og får vår fulle tillit. H.

9. Dordrecht - Roda

De tre neste kampene på midtukekupongen er hentet fra Eerste Divisie i Nederland. I denne divisjonen er det 20 lag. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene tre til åtte på tabellen spiller en såkalt promotion play off om en ledig plass. Det er spilt 14 serierunder av totalt 38.

Dordrecht rykket ned fra Eredivisie etter sesongen 2014/15 og har slitt i bunnen i Eerste divisie i de fire spilte sesongene etter nedrykket. Denne sesongen ser det virkelig ille ut. Ligger helt sist med kun sju poeng og har fem poeng opp til MVV som ligger nest sist. Den eneste seieren kom hjemme mot Nijmegen 20. september. De sju seriekampene etter denne har gitt kun ett poeng.

Roda rykket ned fra Eredivisie etter sesongen 2017/18. De endte på 13. plass i "comebacksesongen" i Eerste divisie forrige sesong og ligger på 13. plass også nå etter de 14 første serierundene. Totalt 17 poeng og svært forsiktige 1-3-2 på seks spilte bortekamper. Men stod med 3-3-0 på seks seriekamper, før det 1-2 tap hjemme mot serieleder Cambuur forrige fredag.

3-2 til Dordrecht i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror mest på hjemmelaget. HU.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her

10. FC Eindhoven - MVV Maastricht

Oppgjør mellom to store "veteraner" i Eerste divisie. Kun fire poeng på åtte spilte bortekamper for FC Eindhoven, men hjemme i Eindhoven er det helt andre takter og der er FC ubeseiret på de seks første (4-2-0). Ligger på 12. plass med totalt 18 poeng.

MVV Maastricht har stort sett endt rundt midten av tabellen i Eerste Divisie de ti foregående sesongene, men det er ser ikke like bra ut denne sesongen. Ligger nest sist med kun 12 poeng, men det er ikke mer enn to poeng opp til Den Bosch på 14. plass. Svake 1-1-5 på sju spilte bortekamper.

4-1-1 på de seks siste tilsvarende, dog verd å merke seg seieren til MVV kom i fjorårssesongen. Hjemmelaget blir store favoritter i kveld, og denne står ugardert. H.

11. Top Oss - FC Volendam

Nok ett oppgjør mellom to lag som har abonnert på å spille i denne divisjonen. Top Oss endte på 6. plass forrige sesong og leverte da 9-4-6 på hjemmebane. Men har innledet svakt denne sesongen og ligger tredje sist med kun 12 poeng. 2-2-3 på sju spilte hjemmekamper.

Volendam endte helt nede på 16. plass forrige sesong, men har innledet noe bedre denne sesongen. Ligger på 10. plass med 21 poeng og har kun ett poeng opp til Almere på 8. plass og promotion play off. Moderate 2-1-4 på sju spilte bortekamper.

1-6-7 på de siste 14 tilsvarende oppgjørene, 1-2-1 på de fire siste tilsvarende. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne.

12. OH Leuven - Beerschot

Belgisk 1.divisjon, gruppe to av sesongen. Åpningskamp i gruppe to av sesongen på det nest øverste nivået i Belgia. OH Leuven vant den første perioden og er dermed kvalifisert for playoff. Leverte da 5-0-1 på hjemmebane..

Beerschot endte på 5. plass i den første perioden og vant 11 poeng bak nevnte OH Leuven. Var elendige på bortebane og tok kun to poeng på sju bortekamper.

OH Leuven vant begge kampene i den første perioden og hjemmekampen med 3-0. Det skal være bra sjanse for hjemmeseier igjen. H.

96-rekker:

1. Norge — Færøyene H

2. Romania — Sverige U

3. Armenia — Hellas HU

4. Bosnia-Hercegovina — Italia HUB

5. Brasil — Argentina HU

6. Ungarn — Uruguay UB

7. Hvidovre IF — FC Fredericia B

8. HB Køge — Nykøbing FC H

9. FC Dordrecht — Roda JC HU

10. FC Eindhoven — MVV Maastricht H

11. TOP Oss — FC Volendam HU

12. Oud-Heverlee Leuven — KFCO Beerschot Wilrijk H

432-rekker:

1. Norge — Færøyene H

2. Romania — Sverige U

3. Armenia — Hellas HU

4. Bosnia-Hercegovina — Italia HUB

5. Brasil — Argentina HU

6. Ungarn — Uruguay HUB

7. Hvidovre IF — FC Fredericia HUB

8. HB Køge — Nykøbing FC H

9. FC Dordrecht — Roda JC HU

10. FC Eindhoven — MVV Maastricht H

11. TOP Oss — FC Volendam HU

12. Oud-Heverlee Leuven — KFCO Beerschot Wilrijk H

Klikk her for levere din tippekupong

Lag kode Kopier kode