SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Bortedobbel til over tre ganger innsatsen

Vi tror Tertnes-jentene vinner fredagens bortekamp i den andre kvartfinalen mot FBK i Fredrikstad.

Vi tror Tertnes-jentene vinner fredagens bortekamp i den andre kvartfinalen mot FBK i Fredrikstad. Foto:

Av

Vi tror favorittene innfrir i fredagens håndballdobbel.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel Premier League: Liverpool gjør kort prosess

Oddssingel Spania: Vi tror Norsk Tipping har valgt feil favoritt

Oddsdobbel håndball: Bortedobbel til over tre ganger innsatsen

Fredagens langoddsprogram har sitt soleklare høydepunkt i Premier League-kampen mellom Liverpool og Huddersfield. I tillegg er det viktige kamper i tysk 2. bundesliga og det spilles kamper i den danske nedrykksserien i Superligaen. Det er full serierunde i både fransk og nederlandsk 2. divisjon og det også en kamp i både Ligue 1 og tysk Bundesliga. Det er også klart for andre kvartfinale i NM-sluttspillet i håndball for kvinner. Natt til lørdag spilles to kvartfinaler første kamp i Stanley Cup i NHL.

NB! På fredag kan du vinne 603 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Byåsen - Storhamar (Handikap fulltid 3-0) B - 1,70 i odds (spillestopp kl. 1755)

Sluttspill, kvartfinale. Spilles beste av tre, kamp 2. Storhamar leder 1-0 i kamper. Byåsen slet i starten av sesongen, men de hevet seg spillemessig da de fikk tilbake spillere som var ute med skader. De tok til slutt en sjetteplass, seks poeng bak Tertnes som tok bronse.

Byåsen-jentene viste i tirsdagens kamp at de kan gi Storhamar kamp. De leverte en sterk første omgang i Boligpartner Arena, og trønderne gikk til pause med 10-10. I andre omgang holdt laget fra Trondheim følge til halvveis ut i omgangen, men det siste kvarteret viste Storhamar hvorfor de havnet på andreplass og Byåsen nede på sjetteplass i serien. Storhamar slo til slutt trønderne 26-21.

Kampen mellom Byåsen og Storhamar vises på ba.no. Klikk på denne lenken for å se kampen direkte fra klokken 1800.

Byåsen har tapt hjemme mot alle topp fire-lagene denne sesongen. I september tapte de hjemme mot Tertnes (16-20) og Larvik (21-28), og de tapte 18-32 mot Vipers i mars. Storhamar har de allerede møtt to ganger i Trondheim Spektrum denne sesongen. Begge kampene har endt med tap.

Heidi Løke var kampens store spiller da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball for kvinner tirsdag. Hun scoret ni ganger mot trønderne, mens lagvenninnen Malene Aambakk supplerte med seks fulltreffere. Det er ikke tvil om hvem Byåsen må stoppe om de skal presse frem en tredje kamp. 

Men trønderne har slitt mot hedmarkingene. Storhamar har faktisk vunnet de syv siste kampene på rad mot Byåsen.

Jeg tror Storhamar vil unngå en tredje kamp i kvartfinalen, og jeg tror de vil ta en grei seier i Trondheim fredag kveld. De har vunnet fem av de siste syv kampene mot Byåsen med fem mål eller mer. Jeg tror de vinner med fire mål eller mer fredag. Det gir 1,70 i odds.

Fredrikstad BK - Tertnes 2,10 - 8,50 - 1,85 B (spillestopp kl. 1755)

Sluttspill, kvartfinale. Spilles beste av tre, kamp 2. Tertnes leder 1-0 i kamper. Tertnes vant den første kampen hjemme i Haukelandshallen med 37–28 etter at Fredrikstad klappet sammen i starten av andre omgang. Men FBK har ikke gitt opp.

Trener Christer Karlsson vet at FBK kan matche bergenserene, iallfall hjemme i Kongstenhallen. Det viste de i høst. Da slo de bronselaget 24-19.

Fredrikstad har kun vunnet én av de siste elleve kampene mot Tertnes.

Kampen mellom Fredrikstad BK og Tertnes vises på ba.no. Klikk på denne lenken for å se kampen direkte fra klokken 1800.

De har sluppet inn henholdsvis 15, 22, 18 og 9 mål på de siste omgangene mot Tertnes. Den sistnevnte var mot et B-preget Tertnes-lag, så det gir ikke et helt rett bilde. Med et snitt på 18,5 innslupne mål er det ikke tvil om hvor skoen trykker for østfoldingene. De må tette igjen bakover om de skal få en ny tur til Bergen på søndag.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Tertnes tok en sterk bronsemedalje i serien denne sesongen. Jeg lar meg imponere av hva trener Tore Johannessen klarer å få til med Tertnes. Sesong etter sesong klarer han å sette sammen slagkraftige lag i Bergen med små ressurser. Også etter denne sesongen forsvinner flere av spillerne hans til toppklubber i Europa, men finner nye ung, lokale spillere som kan erstatte dem.

På bortebane har Tertnes viste varierende prestasjoner. Det viser også statistikken. De hadde 5-1-5 på bortebane i serien. Et av lagene som slo dem på bortebane var Fredrikstad. Østfold-laget har vært solide på hjemmebane denne sesongen. De har åtte seire på sine elleve hjemmekamper og kun tre tap. To av de tre tapene kom i de to siste månedene av sesongen. Da tapte de 20-28 mot Byåsen og 19-34 mot Vipers.

Tertnes var flere hakk bedre enn Fredrikstad i den første kampen, og jeg er sikker på at de vil revansjere høstens bortetap i Kongstenhallen.

Selv om Tertnes har vært betydelig bedre hjemme enn borte denne sesongen, så mener jeg 1,85 i odds på Tertnes i denne kampen er bra betalt.

Fredagens håndballdobbel er Tertnes + Storhamar seier med fire mål eller mer mot Byåsen. Denne dobbelen belønnes med finfine 3,15 i odds. Spillestopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet