SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Barcelona har ikke imponert på bortebane

Barcelona-spiss Luis Suarez (t.v.) og Philippe Coutinho fortviler etter at de kun klarte 0-0 på bortbane mot Lyon. (AP Photo/Laurent Cipriani)

Barcelona-spiss Luis Suarez (t.v.) og Philippe Coutinho fortviler etter at de kun klarte 0-0 på bortbane mot Lyon. (AP Photo/Laurent Cipriani) Foto:

Av

Barcelona har ikke imponert på bortekamper i Champions League. Vi tror hjemmesterke Liverpool vinner hjemme på Anfield.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige tirsdagensmeny:

Oddssingel Champions League: Kan Liverpool klare et mirakel på Anfield?

Oddsdobbel: Vi tror det blir målrikt på Merseyside

Tirsdagens soleklare høydepunkt er returoppgjøret i semifinalen i Champions League mellom Liverpool og Barcelona. I tillegg er den fem kamper fra nest øverste nivå i Skottland, det er en kamp fra Superettan i Sverige og tre kamper fra finsk Veikkausliiga. Her hjemme er det også fjerde semifinale mellom Storhamar og Tertnes. Der må Tertnes må vinne for å tvinge frem en femte kamp. Natt til tirsdag spilles det også en interessant kamp i NHL-sluttspillet der Mats Zuccarello er i aksjon i den syvende og avgjørende kampen emmlom Dallas Stars mot St. Louis.

NB! 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Liverpool – Barcelona 2,30 – 3,60 – 2,75 H (spillestopp kl. 2055)

Champions League, semifinale. Kamp 2 av 2. Barcelona vant den første kampen 3–0. Det sto lenge 1–0 på Camp Nou, og det ville vært et greit resultat for Liverpool. Det siste kvarteret av kampen skrudde Messi & Co. opp tempoet, og da raknet det for Liverpool.

3–0 er et vanskelig utgangspunkt, men jeg tror Jürgen Klopp vil gjøre et forsøk.

På Anfield er Liverpool ubeseiret i 13 hjemmekamper på rad i Champions League (9-4-0). Barcelona har kun tapt én av de ti siste bortekampene i Champions League, men de har samtidig bare vunnet fire av sine tolv siste bortekamper i turneringen. Det gjør at jeg mener det er sannsynlig med en hjemmeseier på Anfield.

Det kommer til å bli et enormt trøkk fra hjemmefansen, og Liverpool må satse offensivt. Samtidig må Liverpool passe seg for ikke å bli straffet på kontringer.

Dersom scouserne klarer å få en tidlig scoring, vil de legge press på Barcelona. Da kan det bli spenning i kampen og en ubehagelig kveld for La Liga-mesterne, men å innhente en 0-3-ledelse virker likevel håpløst. Men det har skjedd mirakler i fotballen tidligere. Sist sesong ledet Barca 4–1 etter første kampen mot Roma på Camp Nou, men de tapte 0–3 borte i Roma og røk ut av kvartfinalen. Det var ikke mange som hadde trodd det skulle skje.

Denne gangen er Barcelona godt forberedt. Katalanerne har allerede vunnet La Liga i Spania, og det gjorde at Ernesto Valverde hvilte nesten hele førsteelleveren som startet mot Liverpool da katalanerne tapte 0–2 mot Celta Vigo. Før tapet i Galicia hadde Barca vunnet elleve bortekamper på rad i den spanske toppdivisjonen.

En av dem som ble spart i helgen var Leo Messi. Dersom argentineren spiller som han gjorde i den avgjørende fasen av den første kampen, vil Barcelona garantert sikre seg en plass i Champions League-finalen.

NB! På fredag kan du vinne 880 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Barcelona mangler Ousmane Dembélé som fikk en strekkskade i kampen mot Celta Vigo. Også Rafinha er ute. Det betyr at Ernesto Valverde trolig kommer til å starte med de samme elleven som startet den første kampen på Camp Nou.

Det er et stort minus for Liverpool at de mangler Mohamed Salah, Roberto Firmino og Naby Keita. Alle tre hadde antakeligvis startet tirsdagens kamp på Anfield om de ikke var skadet.

Liverpools sterke hjemmestatistikk gjør at jeg tror de kan vinne denne kampen, særlig siden Barcelona har tapt de tre siste bortekampene i semifinalen i Champions League.

Barcelona har faktisk tapt åtte av de tolv siste utslagskampene i Champions League, hvor de har spilt den andre kampen på bortebane, men om Liverpool klarer å gå videre er heller tvilsomt. Oddsen for hjemmeseier er 2,30. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet