SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Arsenal griper muligheten

Lacazette  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Lacazette (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arsenal har fortsatt muligheten på topp fire i Premier League. Vi gir Arsenal full tillit på søndagskupongen.

DEL

Søndagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddsdobbel Eliteserien: Har det endelig løsnet for Brann?

Oddsdobbel Eliteserien: Odd slår tilbake med seier

Oddssingel Eliteserien: Mer trøbbel i vente for Rosenborg

Oddsdobbel: Derby har alt i egne hender

Oddsdobbel: United kjører på fra start mot tabelljumboen

Oddssingel Premier League: Chelsea må jobbe for seieren

Søndagskupongen: Arsenal griper muligheten

Lotto: Syv nye Lotto-millionærer på lørdag

Søndagens tippekupong består av Premier League-kampen mellom Arsenal og Brighton, det er seks kamper fra Eliteserien og den avsluttes med fem kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspottens størrelse blir først klar søndag morgen. Innleveringsfristen er kl 17.25. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Arsenal - Brighton
Arsenal skaffet seg et flott utgangspunkt foran returmøtet mot Valencia da de vant 3-1 i den første semifinalen hjemme på Emirates torsdag kveld. Det gjorde garantert godt for et Arsenal-lag som hadde tapt fire av de fem siste seriekampene.  Det betyr at Arsenal er avhengig av hjelp for å klare topp fire i Premier League. To serierunder før slutt skiller det to poeng opp til Chelsea på 4. plass. Chelsea har igjen Watford hjemme og Leicester borte, mens Arsenal har bortekamp mot Burnley i siste serierunde. Hjemme på Emirates har Arsenal som vanlig levert bunnsolid denne sesongen. 14-2-2 er sterke tall, men de tapte altså forrige hjemmekamp mot Crystal Palace.

Brighton fikk med seg et veldig viktig poeng hjemme mot Newcastle sist helg og har fire poeng ned til Cardiff. Med tanke på at Cardiff har bortekamp mot Manchester United i siste serierunde, er det veldig bra sjanse for at Brighton får en ny sesong på øverste nivå. Skrekkelige 3-3-12 på bortebane.

Arsenal vant tilsvarende kamp 2-0 forrige sesong og blir blytunge favoritter på søndagens tippekupong. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Rosenborg - Sarpsborg 08
Det er krise i Trondheim og etter fem serierunder står Rosenborg med fattige to poeng. Borte mot Molde sist søndag var kampen i realiteten avgjort allerede etter 27 minutter, da ledet Molde 3-0. Likevel var det en viss bedring spillemessig og Rosenborg hang bedre med i den kampen enn resultatet skulle tilsi. Begge hjemmekampene hittil er endt uavgjort etter skuffende prestasjoner mot hhv Odd og Strømsgodset. Birger Meling er ute på ubestemt tid, mens både David Akintola og Gjermund Åsen er usikre.

Sarpsborg 08 er faktisk det eneste ubeseirede laget i Eliteserien hittil, men Geir Bakkes gutter har kun vunnet en av sine fem første seriekamper. Den seieren kom hjemme mot Lillestrøm i den tredje serierunden. Skuffet med 1-1 hjemme mot Mjøndalen sist helg og tross at laget er ubeseiret ligger de helt nede på 8. plass. 1-1 i de to spilte bortekampene hittil mot hhv Haugesund og Bodø/Glimt. Jon Helge Tveita er eneste spiller ute for bortelaget.

6-1-0 på de sju siste tilsvarende på Lerkendal. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne, men U-faren er nok betydelig. HU.

3. Bodø/Glimt - Lillestrøm
Det lå nok litt i luften at Bodø/Glimt kunne få en reaksjon sist søndag borte mot Stabæk og den kom. Bodø/Glimt gjorde sin klart svakeste kamp for sesongen og tapte fortjent 0-2. Har uansett hatt en strålende start på sesongen og ligger på 3. plass med ti poeng. Har imponert i hjemmekampene og slått både Rosenborg og Molde og hadde fortjente alle poengene også mot Sarspborg 08 i siste hjemmekamp, der bortelaget utlignet i sluttminuttene.  Det skal ikke være være skadeproblemer for Glimt.

Lillestrøm var nest best i det meste hjemme mot Haugesund sist søndag, men endte likevel opp med å vinne kampen 1-0. Det var Lillestrøms andre seier for sesongen og totalt står LSK med sju poeng. 1-1 borte mot Stabæk i seriepremieren og 0-1 tap for Sarpsborg 08 i de to spilte bortekampene hittil. Tobias Salquist ble utvist mot Gjelleråsen i cupen onsdag og soner følgelig karantene søndag. Den viktige midtbanespilleren Daniel Pedersen er usikker etter skaden han pådro seg mot Lillestrøm.

Bodø/Glimt vant tilsvarende kamp på Aspmyra 3-1 i fjorårssesongen og skal stå som klare favoritter i søndagens kamp. H.

4. Brann - Ranheim
Brann har fått dårlig betalt hittil, men tok en meget viktig 2-1 seier borte mot Tromsø forrige søndag. Har spilte seks kamper og ligger på 6. plass med åtte poeng. Hjemme i Bergen er kun en av tre vunnet. Men både mot Strømsgodset (1-1) og Vålerenga (1-1) var laget klart best og hadde fortjent å vinne. Solide 9-4-2 på Brann stadion forrige sesong. Både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen måtte ut med skader mot Tromsø og ingen av dem blir klare til søndagens kamp.

Ranheim kunne endelig innkassere sesongens første seier sist helg da det ble 5-2 seier hjemme mot Viking. Det skal tillegges at kampen var mye jevnere enn det resultatet skulle tilsi, men tre poeng ble det uansett. Har dog mye å gå på bortebane. Tapte de fem siste bortekampene i fjorårssesongen og står med ett poeng på sine to første bortekamper denne sesongen. Ingen nye skader eller karantener for Ranheim etter 5-2 kampen mot Viking.

Brann vant tilsvarende kamp 1-0 forrige sesong og skal ha veldig gode vinnersjanser også denne gang. H.

5. Haugesund - Molde
Haugesund-trener Jostein Grindhaug var frustrert etter sitt lags bortetap mot Lillestrøm forrige søndag. Haugesund var klart best i den kampen, men endte opp med å tape 0-1. Det var sesongens andre bortetap. Hjemme på Haugesund stadion har det blitt fire poeng på de to første hjemmekampene. 1-1 mot Sarpsborg 08 og 3-0 seier mot Stabæk. Haugesund hadde knallsterke 10-2-3 på hjemmebane forrige sesong. Jostein Grindhaug har ingen nye skader i sitt lag.

Molde fortsetter med å rade opp sterke prestasjoner på hjemmebane og har vunnet 3-0 mot Stabæk, 4-1 mot Vålerenga og 3-0 mot Rosenborg i sine tre spilte hjemmekamper denne sesongen. Borte har det ikke vært like imponerende. Tok et ufortjent poeng mot Sarpsborg 08 i seriepremieren, ble så rundspilt mot Bodø/Glimt og tapte 2-3, mens de vant 2-0 borte mot Lillestrøm i en jevnspilt kamp i den siste bortekampen. Molde topper tabellen med sine 13 poeng, men har spilt en kamp mer enn Odd og Bodø/Glimt på de neste plassene. Nyankomne Eirik Ulland Andersen er ute for resten av sesongen, mens både Mattias Mostrøm og Christopher Telo er usikre etter onsdagens cupkamp mot Eide.

0-3-1 på de fire siste tilsvarende i haugesund. Vrien bortekamp for Molde dette og vi bruker alle tegn. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

6. Kristiansund - Tromsø
Kristiansund er ett av fire lag som har spilt seks kamper og fire av dem er spilt på bortebane. Der hadde laget tapt sine tre første (0-2 mot Viking i seriepremieren), (1-2 mot Brann og 0-2 mot Odd), før laget slo til med 3-2 seier mot Strømsgodset på Marienlyst sist søndag. Hjemme på Kristiansund stadion burde laget stått med full pott. Overbevisende 2-0 seier mot Vålerenga i den første hjemmekampen, men fikk ikke hull på Ranheim i den siste hjemmekampen og måtte nøye seg med 0-0.  Kristiansund har ingen nye skader eller karantener.

Tromsø innledet sesongen med å snu 0-1 til 2-1 seier borte mot Ranheim, men siden den gang har Valakaris menn kun tatt ett poeng på de fire neste seriekampene. Det poenget kom borte mot Mjøndalen i forrige bortekamp. Gjorde en spillemessig bra kap hjemme mot Brann, men Tromsø sliter med å skape sjanser. Svake 4-1-10 på bortebane forrige sesong. Runar Espejord var endelig tilbake mot Brann og fikk de siste 25 minuttene da. Han kan være aktuell for startplass søndag.

4-1 og 5-1 til Kristiansund i de to foregående sesongene og Tromsø får det ikke lett på Kristiansund stadion denne gangen heller. HU.

7. Odd - Strømsgodset
Odd gjorde en solid bortekamp mot Vålerenga mandag kveld, men to minutter på overtid scoret Aron Dønnum for hjemmelaget og sørget for 1-0. Det var Odds første tap i Eliteserien denne sesongen. Ligger på 2. plass med ti poeng og samtlige tre hjemmekamper i Skien er vunnet. Fredrik Nordkvelle har ikke vært med i de siste seriekampene og er også høyst usikker til søndagens hjemmekamp.

Etter den litt heldige 3-2 seieren hjemme mot Haugesund i seriepremieren, har det vært dårlig med oppturer for Godset. Fikk riktignok med seg ett poeng fra Bergen i den andre serierunden, men det var ikke ett fortjent poeng. Deretter hjemmetap for Mjøndalen med 2-3 og nest sist 0-0 borte mot et meget svakt Rosenborg-lag. I tillegg er det bråk rundt Marcus Pedersen for tiden og det hjelper heller ikke på situasjonen.  Godset hadde svake 2-6-7 på bortebane forrige sesong og selv om de ikke har tapt på sine to første bortekamper denne sesongen, er trenden for Godset negativ for tiden. BP har ellers ingen nye skader eller karantener å ta hensyn til.

8-2-0 på de ti siste tilsvarende i Skien. Formsterke og solide Odd skal ha et veldig bra bud på alle poengene også denne gang. H.

8. HamKam - Sandnes Ulf
De fem siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen. Det var stilt visse forventninger til HamKam før denne sesongen, men de er ikke innfridd i de fire første seriekampene. Nå skal det tillegges at HamKam har hatt tre av sine første kamper på bortebane. Der er dert blitt ett poeng og ingen scoringer. 0-0 borte mot Strømmen sist søndag. Den eneste hjemmekampen hittil endte med en lite overbevisende 2-1 seier mot Tromsdalen.

Sandnes Ulf har hatt en variabel sesongstart. Sterkt bortepoeng mot Sogndal i seriepremieren og solid 2-0 seier hjemme mot Start nest sist. Men sist søndag ble det et meget skuffende 2-3 tap hjemme mot nyopprykkede KFUM Oslo. To poengdelinger i de to spilte bortekampene hittil.

0-0 i tilsvarende kamp på Briskebu i fjorårssesongen. Det blir trolig tett og jevnt også denne gang. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. KFUM Oslo - Jerv
Nyopprykkede KFUM Oslo innledet med kun ett poeng på de tre første seriekampene, men motstanden var også voksen nok. 0-1 borte mot opprykksfavoritt Sandefjord i første serierunde og 1-2 tap hjemme for Start i andre serierunde. Så ble det ett sterkt bortepoeng på Kongsvinger. I de to siste har det blitt seire. Først fortjent 2-1 seier hjemme over Nest-Sotra og sist søndag en sterk 3-2 seier borte mot Sandnes Ulf. Dermed har KFUM klatret opp på en flott 8. plass.

Jerv er sammen med Aalesund og Sandefjord det eneste ubeseirede laget i OBOS-ligaen hittil. Grimstad-laget fikk seriestarten borte mot Tromsdalen utsatt og har kun spilt fire kamper. Tre av dem har endt med poengdeling, seieren kom hjemme mot Motodden nest sist med 3-1. 0-0 mot Skeid og 1-1 mot Kongsvinger i de to spilte bortekampene.

Hjemmelaget er i flyten nå og vi tror de unngår tap også søndag. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

10. Raufoss - Kongsvinger
Nyopprykkede Raufoss trives åpenbart på Vestlandet. I seriepremieren tok de en overraskende 2-1 seier borte mot Nest-Sotra og sist søndag smalt de til med 3-1 seier borte mot Sogndal. Tapte hjemmepremieren mot Sandefjord med 0-2 og i tredje serierunde brant laget ett straffespark på stillingen 0-0 borte mot Start, en kamp de tilslutt tapte 1-2. I siste hjemmekamp ble det 1-0 seier mot Strømmen. Etter fem serierunder er Raufoss oppe på en overraskende 3. plass, til tross for at to kamper er tapt.

Kongsvinger har også hatt en flott sesongstart. Står med 2-2-1 hittil, det eneste tapet kom borte mot serieleder Aalesund i andre serierunde (0-1). Meget sterk 2-0 seier mot Ull/Kisa i den andre spilte bortekampen. Måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot ubeseirede Jerv sist helg. Har dog ikke imponert på bortebane de to foregående sesongene. 5-3-7 i 2017-sesongen og 4-4-7 i fjorårssesongen.

Raufoss har imponert og vi tror ikke de taper denne. HU.

11. Start - Strømmen
Det har ikke vært en pangstart for Start som var blant de største opprykksfavorittene før sesongen. I midtuken ble det cupexit etter 0-1 tap borte for Fram Larvik og laget har allerede tapt to av sine fem første seriekamper. Ledet 2-1 til inn i overtiden hjemme mot Sandefjord sist lørdag, men fikk utligning imot fem minutter på overtid. Dermed står laget med 1-1-1 på tre spilte hjemmekamper og totalt med sju poeng.

Strømmen står uten seier på sine fem første seriekamper, men samtidig med kun ett tap. Hele fire poengdelinger er det blitt på laget. Det eneste tapet kom i forrige bortekamp mot Raufoss (0-1). Scorer lite og slipper inn lite og står med 2-3 i målforskjell hittil.

Det bør være gode seiersmuligheter for Start i denne kampen. H.

12. Ullensaker/Kisa - Skeid
Ull/Kisa stod med sju poeng etter de tre første seriekampene. Innledet med 1-1 borte mot Strømmen og tok deretter en overbevisende 3-0 seier hjemme mot Sogndal. Knuste så Tromsdalen 8-0 borte i den tredje serierunden og så meget sterke ut. Men Kisa har ikke klart å følge opp. Nest sist ble det 0-2 hjemme mot Kongsvinger og sist helg et fortjent 0-2 tap borte mot Nest-Sotra. Ull/Kisa har dermed falt til 6. plass.

Nyopprykkede Skeid har imponert hittil og står med åtte poeng etter rekken 2-2-1 på sine fem første seriekamper. Tapet kom borte mot serieleder Aalesund i fjerde serierunde. Da endte det 2-4. Slo tilbake med en overbevisende 3-0 seier hjemme mot Tromsdalen sist søndag. Sju av åtte poeng er tatt på hjemmebane, så får vi se om Tom Nordlies gutter klarer å forbedre prestasjonene på bortebane.

Hjemmelaget skal stå som favoritt. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Arsenal — Brighton H

2. Rosenborg — Sarpsborg 08 HU

3. Bodø/Glimt — Lillestrøm H

4. Brann — Ranheim H

5. Haugesund — Molde HUB

6. Kristiansund BK — Tromsø HU

7. Odd — Strømsgodset H

8. HamKam — Sandnes Ulf HU

9. KFUM Oslo — Jerv HU

10. Raufoss — Kongsvinger IL HU

11. Start — Strømmen H

12. Ullensaker/Kisa — Skeid H

432-rekker:

1. Arsenal — Brighton H

2. Rosenborg — Sarpsborg 08 HU

3. Bodø/Glimt — Lillestrøm H

4. Brann — Ranheim H

5. Haugesund — Molde HUB

6. Kristiansund BK — Tromsø HU

7. Odd — Strømsgodset H

8. HamKam — Sandnes Ulf HUB

9. KFUM Oslo — Jerv HU

10. Raufoss — Kongsvinger IL HU

11. Start — Strømmen H

12. Ullensaker/Kisa — Skeid HUB

Klikk her for å levere din tippekupong