(Telemarksavisa)

– Jeg bommet. Jeg gjorde det, innrømmer den profilerte hyttemegleren Henrik Tangen hos eiendomsmegler Krogsveen i Bamble.

Han har lang erfaring i markedet og har trolig solgt flere hytter i skjærgården i Porsgrunn og Bamble enn noen andre.

Likevel hender det han bommer og det skal ikke ha vært snakk om noen lokkepris.

Hytta ut mot Rognsfjorden lå ute med en prisantydning på 8,5 millioner kroner, men etter en heftig budkrig endte den nye eieren ut med å betale 11,2 millioner kroner.

Det betyr at eiendommen gikk hele 2,7 millioner over prisantydningen.

– Det var en veldig respons da vi la den ut og 20 personer var på visning, sier Tangen når vi ber han forklare bommen.

Hytta ligger flott til, den har mye sol, alt er på stell når det gjelder vann, kloakk og strøm, den har strandlinje og det er mulig å gå til hytta fra fastlandet, fortsetter han.

Nedtur

Etter elleville tilstander på hyttemarkedet helt siden i fjor vår har det vært en liten nedtur i de siste månedene. Nå skal interessen være på full fart tilbake.

Han forteller at de fleste hyttene blir solgt for prisantydningen eller over.

– Det har aldri vært så mange i markedet som det siste året. Det var nok noen av dem som ble satt litt tilbake da de gang på gang opplevde at de ikke nådde opp. Nå ser vi at flere av disse er tilbake fast bestemt på å skaffe seg hytte før sommeren, sier Tangen.

Han var også megler da hytta i Såsteinsundet ble solgt forrige gang tilbake i 2008. Den gangen var det en enkel hytte fra 60-tallet uten innlagt strøm.

– Dagens eier har foretatt en betydelig oppgradering av eiendommen, avslutter eiendomsmegleren.