Det var visse innslag som også ble presentert under et helgearrangement i fjor høst, men nå hadde man virkelig tatt skrittet helt ut.

I alt drøyt 20 forskjellige innslag sto på menyen, noen gratis, og noen med påmelding og med en prislapp. Ikke alt samlet like stor interesse, men ifølge Kari-Ane Hiis Hanssen i Næringsforeningen er det viktigste å komme i gang med dette, slik at folk blir kjent med denne formen for en kunst- og kulturhelg.

«Høst i skjærgården»

– Dette er noe vi kommer til å satse mer på. Allerede i oktober slår vi til igjen, og da kommer noe som vi kaller for «Høst i skjærgården». Her skal det bli mange interessante ting å bli med på, og vi gleder oss til å jobbe videre med konseptet, sier Hiis Hanssen.

Det som fikk størst oppslutning denne helgen, var blant annet filmvisningen i Kragerø bibliotek, som samlet fullt hus. Likedan var opplegget med middag i Nordraak matverksted samt vinsmaking noe som ble fulltegnet veldig raskt. Her var etterspørselen langt større enn de man hadde plass til.

En konsert i Bakhagen til Fredrik Brubakken med Kragerø skolekorps samlet også svært mye folk. Likedan konserten til mannskoret på Ruffen.

Bildeserie

Se bildeserien: «Småbyhelg» i Kragerø

Populært biltreff

Veldig god oppslutning ble det også om kjøretøytreffet på Berg, der det på det meste sto utstilt nærmere 40 veteranbiler og motorsykler. Folk kom fra et stort distrikt med sine blankpolerte biler av eldre årgang, og det summet godt med bilprat inne på museumsområdet denne lørdagen. Ved kafeen ble det solgt hamburgere og annen mat.

Fotoklubben hadde tatt oppstilling ved jernbanetorvet, og flere fikk fotoguiding rundt om i sentrum med tips om hvordan man kunne ta bedre bilder.

Det som viste seg å var vanskeligst å «selge», var tur ut til gårdsbesøk i skjærgården. Her var interessen heller laber, men i oktober blir det altså nye muligheter til å bli med ut til øyene.