Gå til sidens hovedinnhold

Slik har fylkesammenslåingen gått for Kragerø videregående skole

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det meste har gått greit. Det sier rektor ved Kragerø videregående skole, Hilde Rønning Clausen, om overgangen til den nye fylkeskommunen.

Etter fylkesammenslåingen har det skjedd flere endringer i fylkeskommunale virksomheter.

Rønning Clausen forteller at det ikke har skjedd like mye omorganisering på Kragerø videregående skole (KVS) som det har skjedd på fylkeshuset.

– Det er jo bare én rektor så vi er ikke så berørte, men på fylkeshuset har det blitt gjort valg om at flere sjefer skal bli til én, og flere direktører. Det har ikke vært like stressende på skolen som på fylkeshuset og for administrasjonen, sier hun.

Videre sier rektoren at mye av forandringene hadde skjedd før eller siden uansett, som for eksempel ny e-post, ny dataportal og ny arbeidskontrakt. Hun sier det har vært mye bra informasjon og organisering.

– Alt i alt har det gått ganske smertefritt.

Litt mer stress

IT-avdelingen på KVS har hatt litt mer stress.

– Det er mye å gjøre for alle den ekstraordinære situasjonen vi er i, sier IT-ansvarlig ved Kragerø videregående skole, Christoffer Corzani.

– Nå skal datasystemene ta seg av 14.000 elever, så det er mye jobb med at alle elever har fått nye brukernavn, passord og e-postadresser. Men vi samarbeider mye med IT-avdelingene fra Vestfold.

Det har vært flere samlinger og møter for å finne enighet i hvordan ting skulle gjøres, og mye samarbeid i ett år nå for at alt skulle til sammenslåingen 1. januar 2020.

Gleder seg over mer samarbeid

Bibliotekar Kjersti Bjerka ved KVS gleder seg over mer samarbeid mellom skolebibliotekene.

– Vestfold ligger foran, de har satset annerledes enn Telemark på skolebibliotekene. Skolene er større, og de har flere ansatte i fulle stillinger. Jeg håper jo at det kan dryppe ned på oss. Det kan jo være veldig positivt, og jeg har veldig lyst på bedre samarbeid med en samlet base over alle bøkene som man enklere kan låne.

Lise Dyrkorn Gregorriussen, elev på Kragerø videregående skole, har ikke lagt så mye merke til forandringene.

– Nei det påvirker jo ikke oss så veldig som elever, bortsett fra at vi fikk nye brukernavn og e-poster, så har det ikke vært så annerledes, sier hun.

Kommentarer til denne saken