Gå til sidens hovedinnhold

Skitt, au ...

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en hundeeier!

Daglig går jeg tur med min hund og har stor glede av det. Jeg har tidligere skrevet et innlegg i KV om hvordan det ser ut i Studsdalen med tanke på alle hundeposene som ligger slengt rundt omkring. For ikke å snakke om alle dem som velger å piffe opp omgivelsene ved å henge disse på busker og trær. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg og jeg fikk inntrykk av at dette var et problem flere steder, noe jeg også har kunnet observere ved selvsyn.

Nylig leste jeg et innlegg fra politimester Øystein Skottmyr som også lot seg irritere over dette fenomenet. Akkurat som meg etterlyste han flere søppeldunker plassert rundt de mest populære turområdene. Det finnes riktignok noen allerede, men det er et tydelig behov for flere.

Dessuten ligger det mye annet å slenger rundt i naturen også, så hundeeiere er ikke alene om å forsøple. På Vestheia har beboere i senere tid irritert seg over at folk som går tur med hunden sin bruker feil søppeldunk. Hva menes med feil dunk? Bommer man på restavfallet og slenger drittposen i pappdunken eller er det at dunken ikke tilhører meg? Det er merkelig hvordan vi mennesker får en eiertrang til ting. Og disse søppeldunkene tilhører vel strengt tatt kommunen? Jeg går ofte tur i dette området selv og har nok brukt mange søppeldunker der til å kvitte meg med en hundepose, men da i restavfallsdunken.

Jeg bor selv ved inngangen til et populært turområde og hver dag går et stort antall hundeeiere forbi huset vårt. Søppeldunken vår blir flittig benyttet av disse og det synes jeg er helt topp! Hvis jeg skulle henge ut av vinduet å skjelle på alle som gjorde dette så ville jeg ikke hatt tid til å gjøre annet.

Heller hundre hundeposer i søppeldunken min fremfor en i naturen eller under skoa!

Jan Arild Neppi Hammer
Disponent, Kragerø

Kommentarer til denne saken