På lørdagens sprint gikk hun inn til en sterk fjerdeplass, kun sju fattige tideler fra bronse. 19-åringen synes det var litt surt, men hun var svært fornøyd med løpet, da hun var raskest av alle i løypa og syntes hun fikk gode svar på at sommertreninga har vært bra.

– Skytinga kunne vært langt bedre etter bare seks treff, sier Kristina Bergmann.

Femteplass

Guro Seline Herfoss gikk inn til en niendeplass med sju treff. Hun var heller ikke fornøyd med skytinga. Bommene kom på første ligg, og det ødela nok mye av løpet.

Steinar Valbø, som nå er førsteårssenior, hadde en tung dag i løypa og følte ikke kroppen fungerte. Han gikk inn til en 34. plass, men viste derimot fremragende egenskaper på standplass med 10 treff.

Søndag var det fellesstart, her ble Guro Seline Herfoss best av de lokale med en flott femteplass etter 16 treff. Hun var rimelig fornøyd med løpet, men hadde nok håpet på flere treff.

Nedtur for Bergmann

Steinar Valbø fikk nok en 34. plass etter 17 treff totalt, og var ikke fornøyd med helgas resultater. Han følte imidlertid at kroppen spilte mer på lag sønddag, og det er jo et godt tegn.

Søndagen ble en nedtur for Bergmann, som gikk inn til bronse etter et kanonløp. Men hun ble dessverre disket etter at hun la seg ned og skjøt på feil skive på første skyting. Da blir det automatisk registrert fem bom og diskvalifisering.

Dette kan virke som en hard straff når det ikke påvirker resultatet, men sånn er reglene. Hun kom seg rimelig fort etter mye flott støtte fra mange utøvere, kjente og ikke minst støtteapparat.

– Jeg har sjelden stang inn, alltid stang ut, så da kan jeg i hvert fall si at de resultatene jeg får er godt utført da, sier Bergmann litt ironisk.

Forbereder vinteren

– Nei, nå er det bare å glemme dette fortest mulig og konsentrere seg om forberedelsene til vinterens sesongstart, sier hun.

Kristinas personlige trener i mange år, Roger Holte fra Kragerø, likte prestasjonen til den unge drangedølen.

– Jeg er ikke overrasket over resultatene, og er mektig imponert av denne jenta, sier Holte.

Synne Findal Skar fra Sannidal i K20-21 fra Sannidal kom på 14. plass på sprinten lørdag og 12. plass i søndagens fellesstart.

Broderen Hogne Findal Skar, også førsteårssenior, gikk inn til 18. plass med ni treff lørdag, en meget bra prestasjon i en sterk klasse. Søndag ble det litt tyngre, og han endte på en 25. plass etter 15 treff.

Sommer-NM i 2018 er som kjent tildelt Drangedal IL og skal arrangeres på Gautefall Biathlon. Søndag var leder av arrangementskomiteen Bård Bråten med flere til stede for å observere og ha et forberedende møte med Vegar Rolfsrud fra Norges Skiskytterforbund.