Gå til sidens hovedinnhold

Skal det bo folk på øyene i Kragerø?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De siste årene har jeg tilbrakt både helger og somre i Kragerø, og som gammel kragerømann flytter jeg snart tilbake til byen igjen.

Hvorfor stiller jeg spørsmålet over, en liten sak min søster og jeg har opplevd er bakgrunn for spørsmålet. Min søster hadde for en lang tid siden bestilt noe treningstøy på nett. Det skulle leveres til Kirkesund på Skåtøy. Det har vist seg ikke å bli så enkelt.

Det var PostNord, som har vist seg å være en svært dårlig og ineffektiv konkurrent til Posten. Pakken har blitt sendt på en skikkelig rundtur på Østlandet. For min egen del startet moroa da min søster om jeg kunne motta pakken for henne, da jeg skulle tilbringe noen dager på Kirkesund. Det måtte nå greit, tenkte jeg i min enfoldighet. Vi hadde fått melding om at den skulle komme tirsdag 9. juni. På tirsdag fikk jeg en telefon, som gjorde at jeg ikke kunne svare da PostNord ringte første gang, så derfor ringte jeg tilbake til PostNord. Svaret da var at det var mye trafikk så det kunne ta litt tid før jeg fikk kontakt. Litt tid betyr visst tre til fire timer i deres verden. Da jeg endelig fikk kontakt med noe de kaller kundesenter, så fikk jeg vite at den var returnert til Larvik, fordi jeg ikke hadde svart på deres telefon. Men jeg ble lovet at den skulle leveres onsdag 10. Onsdagen kom, jeg fikk en sms om at de hadde prøvd å levere den. Jeg hadde ikke sett snurten av dem på Skåtøy. Langt mindre fått noen telefon. Da jeg etter nok tre fire timer onsdag, lovet de at den skulle komme torsdag mellom 12 og 13 en gang. Da klokka ble vel 14, ringte jeg PostNord igjen, og samtidig satte jeg i gang en chat med dem. kl. 15.35 fikk jeg kontakt med PostNord på chatten. Samtidig fikk jeg melding om at pakken var levert. Jeg tok en runde rundt huset, men ingen pakke. I SMSen var det imidlertid en lenke med opplysning om hvor pakken var. Den var blitt levert på ferjeleiet i Kragerø, og aldeles ikke Kirkesund. Så derfor spør jeg meg, skal det bo folk på øyene, og bør PostNord bytte navn til Post Nord og Ned?

I skrivende stund har PostNord lovet å sende meg en e-post og forklare hva som har skjedd. Jeg er spent på hva de skriver. Pakken er fremdeles ikke framme på Skåtøy, er vi heldig kommer den med julenissen.

Kommentarer til denne saken