Sjekk hvor mye koronapenger Kragerø og Drangedal får

ALLE FÅR: Alle kommunene i Vestfold og Telemark får økonomisk koronastøtte fra fylket. Leder av hovedutvalget for næring og reiseliv er Truls Vasvik.

ALLE FÅR: Alle kommunene i Vestfold og Telemark får økonomisk koronastøtte fra fylket. Leder av hovedutvalget for næring og reiseliv er Truls Vasvik.

I et ekstraordinært møte vedtok hovedutvalget for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune enstemmig hvordan 40,4 millioner kroner til kommunale næringsfond skal fordeles mellom de 23 kommunene i fylket.

DEL

Tilskuddsmidlene skal gå til kommuner som er hardt rammet av høy arbeidsledighet som følge av covid-19. Pengene skal sette kommunene i stand til å legge til rette for økt aktivitet, sysselsetting og verdiskaping basert på lokale utfordringer, behov og potensial.

Midlene inngår i regjeringens tredje krisepakke for å få Norge ut av koronakrisen. Her foreslo regjeringen å benytte 600 millioner kroner til mobiliserende og kvalifiserende støtte, øremerket kommunale næringsfond.

Målgruppen er bedrifter og næringsaktører, og det er kommunene som lyser ut midlene og behandler søknadene.

Millioner til Vestfold og Telemark

Av pengepotten på 600 millioner kroner, ble Vestfold og Telemark fylkeskommune tildelt 40,4 millioner kroner som skal distribueres videre til kommunene.

Fordelingen mellom kommunene, skal bygge på fylkeskommunenes kunnskap om kommunenes og næringslivets utfordringer og behov under korona-situasjonen.

I et ekstraordinært, digitalt møte i hovedutvalget for næring og reiseliv, ble innstillingen fra fylkesrådmannen om kommunefordelingen vedtatt.

Tre kriterier

- Et enstemmig hovedutvalg har i dag fordelt 40,4 millioner kroner til lokalt næringsliv i de ulike kommunene i Vestfold og Telemark. Det har vært viktig for fylkeskommunene å agere fort og få pengene i omløp. Det er kommunene som kjenner sitt næringsliv best og vet hvem som trenger dem mest i en krevende korona-situasjon. Nå er det opp til kommunene å ta det videre herfra. Jeg er glad for at hovedutvalget ser nytten og nødvendigheten av å fordele penger til alle de 23 kommunene, sier Truls Vasvik, leder av hovedutvalg for næring og reiseliv.

Pengene fordeles etter en modell med tre kriterier, som er tillagt hver sin vekting. Kriteriene er antall sysselsatte i kommunen (30 %), arbeidsledighet (50 %) og distriktsindeksen (20 %). I tillegg tildeles alle kommunene det samme grunnbeløpet på 400 000 kroner.

Slik fordeles midlene mellom de 23 kommunene:

Horten: 2,3 millioner kroner

Holmestrand: 2,1 millioner kroner

Tønsberg: 3,0 millioner kroner

Sandefjord: 3,2 millioner kroner

Larvik: 2,6 millioner kroner

Porsgrunn: 2,3 millioner kroner

Skien: 2,8 millioner kroner

Notodden: 1,7 millioner kroner

Færder: 2,1 millioner kroner

Siljan: 1,1 millioner kroner

Bamble: 1,8 millioner kroner

Kragerø: 1,6 millioner kroner

Drangedal: 1,3 millioner kroner

Nome: 1,4 millioner kroner

Midt-Telemark: 1,6 millioner kroner

Tinn: 1,5 millioner kroner

Hjartdal: 1,0 millioner kroner

Seljord: 1,3 millioner kroner

Kviteseid: 1,4 millioner kroner

Nissedal: 1,1 millioner kroner

Fyresdal: 0,9 millioner kroner

Tokke: 1,0 millioner kroner

Vinje: 1,3 millioner kroner

Artikkeltags