I høstferien har vi i barnehagen satt hummerteine ved bryggene på Stabbestad. Vi tok også med oss makrell til agn, og festet de i teina.

Vi har fått flere hummer. De fleste var litt for små, så de slapp vi uti igjen. En hadde masse fin rogn under seg. Den fikk også friheten tilbake.

Det har vært veldig spennende å studere hva som finnes på havbunnen, som vi sjelden får øye på. Det er også spennende å se på hvordan de beveger seg og hvordan det kjennes ut å ta på dem. En hummer var innenfor kravet til størrelse, og ble tatt med til barnehagen igjen. Der ventet en stor kjele med salt vann. Vi var spente da vi så hummeren gradvis skifte farge fra svart/brun til knall rød/oransje.

Så var det jo heller ikke bare-bare å spise hummeren. Vi måtte dele den fra hverandre og knuse skallet. «Det var godt jo» hørtes rundt bordet, mens andre syntes det var skummelt å smake.

Vi har også sett krabbe, grønngylt og ulike sjøstjerner i forskjellige størrelser og farger. Dette har vært et spennende prosjekt, først og fremst for å studere på nært hold de ulike skapningene som lever på havbunn. Også var det veldig stas å få med seg noe vi kunne tilberede, og smake på!