Gå til sidens hovedinnhold

Sild og makrell

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var med stor interesse jeg forleden leste Roar Thorsens innlegg om makrellfiske med råreke og flu. Selv har jeg ikke så mye erfaring med slikt fiske, men min far, Reidar, var ivrig på dette. Men han syntes det var noe søl å hakke opp denne småsilda, så han ville prøve en annen metode.

Hjemme hos oss hadde vi en gammeldags kjøttkvern med sveiv som vi bl.a. brukte til å male opp fisk til silde- og makrellkaker. Aha, tenkte min salige far - den egner seg godt til å male opp flu med. Som sagt så gjort: Mens min mor var ute et ærend, sto far og sønn på kjøkkenet og malte flu som ble lagt i poser og deretter i fryseren.

Les også

Makrellfiske på gamlemåten

Til tross for grundig rengjøring, merket min mor selvfølgelig en mistenkelig sildelukt da hun kom hjem, og sannheten måtte frem. Far måtte dyrt og hellig love aldri å bruke kjøttkverna til noe slikt igjen - nei: Fy og fy!

Men snart var fluet i frysa brukt opp, og det fristet med en ny omgang. Etter å ha malt opp 2-3 kg småsild, tok vi fatt på en grundig rengjøring, slik at mor ikke skulle merke noe. Men dengang ei: Det var umulig å skjule sildelukta for henne. Far måtte stå skolerett og love at dette aldri skulle skje igjen.

Og slik ble det, såvidt jeg husker, men far fikk da malt opp silda si på et annet vis, og jeg husker de gode middagene vi hadde med silde- og makrellkaker.

Skitt fiske, Roar.

Trygve Moe

Kommentarer til denne saken