Full klaff for russerevyen

Vårt RUSSeland: Kragerørussen 2016 lover at de er å se igjen, på byen. Russen briljerer i årets revy, mener KVs journalist. Alle foto: Maren Olava Ask Knutsen

Vårt RUSSeland: Kragerørussen 2016 lover at de er å se igjen, på byen. Russen briljerer i årets revy, mener KVs journalist. Alle foto: Maren Olava Ask Knutsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Russen briljerer i revyen «Vårt russeland», med humoristiske sketsjer og treffende dans.

DEL

Da russerevyen hadde premiere torsdag kveld klaffet alt. Revyen er velskrevet fra første replikk, og vitsene sitter som et skudd. Allerede fra åpningssangens start viser russen seg som talentfulle sangere, med flere dyktige solister. Energien fra scenen fyller hele salen, og det blir gåsehudfaktor flere ganger i løpet av de to timene, fullspekket med sketsjer og moro.

Alle skal med

Som forventet får både lærere ved Kragerø videregående skole, og lokalpolitikere så hatten passer av russen. I tillegg har vi gleden av å få parodiert kjente byfjes som «Wenche på politistasjonen», KVs Jimmy Åsen med kamera rundt halsen og «Dose på Stoppen».
Revyen skal ha ros for god rollefordeling. Selv om noen gjør seg selvskrevne i de største rollene, får også andre prøve seg. En skulle ikke tro at mange av skuespillerne aldri har stått på scenen før, for samtlige virket både trygge og scenevante.

Utmerket seg

Selv om prestasjonene er gode jevnt over, er det alltid noen som utmerker seg litt ekstra i en sceneproduksjon. Listen med navn her kunne vært voldsomt lang. At Frida Øverland og Guro Holte Robertsen nærmest blir magnetiske på scenen er ingen hemmelighet for de som har sett andre revyoppsetninger i Kragerø de siste årene. Men i tillegg utmerket både Ingvild Barland, Alida Wåsjø Ohnstad, Tobias Drevland Lund, Andrine Skilbrei og Seline Hepsø seg.
At gode skuespillere skaper en god revy sier seg selv. Likevel er det mye mer enn bare skuespillertalent som må på plass for at alt skal fungere. Russerevyen hadde skaffet seg en lyd/lys-benk som alltid var på plass til rett tid, og et tight og dyktig band.

Noe tydeligere rød tråd?

I tillegg tyder revyens gode, glidende overganger på et sterkt team bak scenen. Her må det være en inspisient eller to som virkelig kan jobben sin.
Skuespillerne er over alt. De er høyt og lavt, helt fremme på scenekanten, og helt bak. De danser i publikum, og vet å bruke all plassen de har fått tildelt. Det er vanskelig å skulle sette fingeren på forbedringspotensialer i et show du skulle ønske varte litt lenger når avslutningssangen er i gang. Likevel kunne kanskje en rød tråd gjennom forestillingen vært noe tydeligere. Ellers var revyen kanskje noe politisk farget, og energinivået kunne på noen punkter trengt et lite dytt oppover. Det blir dog bare småplukk i en revy som går inn i rekkene blant de best spilte på Kragerø Biograf.
Overskuddet fra russerevyen går til Ilula Orphan Program, som er Kragerø videregående skoles solidaritetsprosjekt. Skulle du nå ikke være overbevist om å reise på en av russerevyens to siste forestillinger i dag, er det ekstra fint å vite at du ved å kjøpe billett til revyen altså er med på å gi penger til en videregående skole i Tanzania.

Artikkeltags