Gå til sidens hovedinnhold

Røde Kors «personlig»

Artikkelen er over 1 år gammel

Arne Forberg har gjennom mange år vært krumtappen i Kragerø Røde Kors. Han har vært med på både opp- og nedturer.

Forberg ser det som en ære at han er nominerte til årets «Ildsjelpris», men synes det er mange som fortjener den mer enn han.

– Liker helst å holde meg i bakgrunnen, i kulissene. Røde Kors har betydd veldig mye for meg gjennom mange år, derfor har jeg holdt på år etter år. At jeg blir nominert til en pris for dette, er vel mer enn jeg fortjener.

Ambulansetjenesten

I begrunnelsen for nominasjonen til «Ildsjelprisen» vises det blant annet til Forbergs store innsats med oppbygginga av ambulansetjenesten i Kragerø Røde Kors Hjelpekorps, hvor han opprettet en bakvakttjeneste slik at sykehuset alltid hadde oversikt over hvem som var på vakt i hjelpekorpset.

Kart over skjærgården

– Det sies at du laget kart over hele Kragerøskjærgården?

– Var vel med på dette. Det ble et kart med oversikt over holmer og skjær. Dette ble ført inn i en bok slik at de som var på vakt, lett kunne slå opp på stedet de skulle til, og komme seg trygt fram. Fant også fram til snarveier som ble bokført, sier han.

Ifølge en av forslagsstillerne sies det at det ikke er få liv Arne har reddet gjennom sitt nitide arbeid.

Slik stemmer du på din favoritt

Skagerrak Sparebank skal kåre årets ildsjel, i samarbeid med KV. Stemmeskjemaer vil bli lagt ut i banken og trykkes som annonser i KVs papirutgave.

Dessuten er det mulig å stemme digitalt både på bankens hjemmeside og KV.no, eller så kan du sende en epost til: jgp@skagerraksparebank.no

Det går an å stemme til og med tirsdag 17. desember.

Alle som stemmer er med i trekningen av et verdikort på 1.000,-. Vinneren av Ildsjelprisen mottar en sjekk på kr. 10.000,- fra Skagerrak Sparebank.

KLIKK HER FOR Å GI DIN STEMME!

Røde Kors-huset

– Du var en av drivkreftene bak byggingen av Røde Kors-huset?

– Synes det var viktig at vi fikk vårt eget hus til møter og ulike arrangementer. I dag tror jeg alle er fornøyd med at vi fikk bygd huset i Bråtebakken. Et hus med mye aktiviteter.

Flyktninger

Forslagsstilleren viser også til da Kragerø i 2015 tok Kragerø imot over 110 flyktninger. Igjen var Arne på plass og tok imot de først ankomne sent på kvelden 30. oktober. I dette arbeidet hadde han stor nytte av sin erfaring fra arbeidslivet som psykiatrisk sykepleier, og han var en naturlig leder og koordinator for det frivillige hjelpearbeidet.

Forberg satt som leder av lokalforeningen fra 1999 til 2006, samt fra 2012 til 2014. I tillegg har han knapt vært uten styreverv de siste 40 årene.

Kommentarer til denne saken