Gå til sidens hovedinnhold

Regnestykke uten troverdighet eller underliggende ideologi?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noe av det som for tiden er brennhet er situasjonen rundt «anleggsteamet» innen VAR-avdelingen i kommunen.

Dette startet som de fleste kjenner til at posisjonen ved varaordføreren på høsten 2020 informerte om deres planer fremover. Her var det ikke tvil om at privatisering var vesentlig. Sågar ble det fremsatt at de ville legge ned det ekstra «teamet» som ble opprettet innen VAR siste periode for å spare økonomi for fellesskapet når det var snakk om graving, rørlegging med mer. Dette viste fra første stund å være svært gunstig for å holde innbyggernes avgiftsnivå så lavt som mulig med de planene som ligger for å fornye alt av vann- og kloakkrør i kommunen. Nå skulle dette legges ut på anbud og sikre at private selskap kom inn og tjente penger på dette.

Planene rammet selvsagt de ansatte innen dette selvsagt som en rambukk. Fremtiden så plutselig utrygg ut for sikring av de familiære inntektene som inkluderer alt fra faste regninger til barns sosiale liv. Derfor ble det selvsagt bedt om en økonomisk oversikt. Oversikten som var basert på samme kalkylemetode som tidligere når den type arbeid var arbeidet var på anbud.

RESULTATET viste at ved å privatisere denne avdelingen ville de kommunale utgiftene øke med opp mot 8 millioner i året med samme planen for rehabiliteringen vi så sårt trenger for vann- og kloakksystemet vårt. Bør vel også bemerke økningen i utgifter tilsier mer belastning på alles lommebok. I tillegg til de personen som ikke bare fikk redusert sitt arbeidsmiljø umiddelbart også rammet deres familie på alle måter. Dette finner jeg meg ikke i og aksepterer ikke at posisjonen misbruker mine innbetalte penger til fellesskapet blir misbrukt på en slik måte og samtidig ender med å øke de kommunale avgiftene for oss alle.

En må kreve at uansett hvem som er i posisjon så skal de sikre best mulig tilbud for alle innbyggerne innen kommunale tjenester for det som økonomisk sett er best for fellesskapet

Vi bør reise oss alle å gi klar beskjed nei til noe nedleggelse av anleggsteamet innen VAR!

Samtidig sikre at de partiene som er med på denne politikken aldri kommer i samme posisjon igjen.

Øyvind Olsen
Kragerø SV

Kommentarer til denne saken