INNSENDT ARTIKKEL: Det ble en flott dag på torsdag og mange fornøyde besøkende. Ruth Ellegård fra DNT og Velforeningen, og Tone Sunde Sanchez fra Kragerø Taxibåt ønsket velkommen.

Vi satt i gang en dugnad tidligere i våres for å få oppgradert utstillingene i Tårnhagen. Kragerø Taxibåt frakter mange gjester til Jomfruland og Ruth Jomfrulandguiden DNT Øitangen guider. Opplevelser i skjærgården har blitt mer og mer populært, og derfor er det også hyggelig å vise fram trivelige og spennende lokaler. Da ingenting var gjort på over 30 år så var det på tide med en liten oppgradering, og mange var positive til å delta på spleiselaget.

Kulturkontoret ordnet nye kopier av Kittelsen og maling, Velforeningen og Kragerø Taxibåt kjøpte nye eikerammer, som da står mere i stil med naturen på Jomfruland. Fargene vi valgte ut heter Northern Mystic som vi syntes passet til Kittelsen og det underjordiske, og til resten valgte vi fargen Treasure, ja for alt er jo flotte skatter. De fleste av tingene er gitt i gaver fra gårdene på Jomfruland og alle har interessante historier. Ivar Gundersen fortalte ivrig om hva alle gjenstandene hadde blitt brukt til, og om artige hendelser fra før i tiden. Alle lyttet spent til 90-åringen som var i storform, og praten fortsatte livlig ute i Tårnhagen med wienerbrød og kaffe.

Anneriek Barree fra Victoria Hotell kom med gjester fra Nederland, som var i Norge for første gang. De synes utstillingene var veldig interessante. De dro ut på rullesteinsstranda etterpå og lette etter alle de forskjellige type steinene de hadde sett bilde av i geoparkrommet. Og de ble så glade da de fant nesten alle sammen. De diskutere ivrig også bruken av slåpebær med Sykkelknut, og de fortalte de hadde vært i Frankrike og der brukte de ikke bare bærene, men rørte se sammen med kvistene også for å få en helt spesiell smak. Sykkelknut hadde for øvrig med fendere som han selger til inntekt for Bymisjonen.

Destinasjonsutvikler Kristin Myrstrand var til stede og roste arbeidet:

«Flott at utstillingen har fått et ordentlig løft, og at vi har ildsjeler som brenner for å ivareta og vise fram den unike historien som finnes på Jomfruland og i skjærgården generelt. Vi vet at gjester fra både inn- og utland blir mer og mer opptatt av å oppleve det som er «ekte» og særegent for stedet de besøker. Dette med bevaring av kultur, natur og miljø er dessuten en viktig del av bærekraftsarbeidet vi som destinasjon kontinuerlig jobber med. Nå kan både gjester, fastboende og kommende generasjoner se og lære om livet på Jomfruland gjennom tidene; redskaper som ble brukt, geologi, Kittelsens tilknytning til øya og mye mer og det er veldig gledelig. Jeg gleder meg til å ta med familien hit neste gang vi besøker vakre Jomfruland».

Disse utstillingene er gratis og åpen for alle i skoleferien.

En stor takk til Harald Bothner ved Kulturkontoret, Sykkelknut, Anne Longvik, Margit Longvik, Karin Gundersen, Therese Brendeland fra gårdsbutikken på Løkstad og hyttegjest Birthe Gofjell som alle stod på med hammer, malerkost og annet til glede for alle besøkende i framtiden. Ingen tvil om at dugnadsånden i skjærgården fortsatt lever.