Gå til sidens hovedinnhold

Presisering av Kragerøskjærgården montessoriskolen sitt leieforhold på Skåtøy

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I KV den 20.10.21 kan vi lese følgende overskrift; “Dagens utleie er dårlig butikk- nå vil kommunen selge Skåtøy skole.”

I denne artikkelen kan man få inntrykk av at kommunens utleie av skolebygget til Kragerøskjærgården montessoriskole (KSM) er en økonomisk belastning for kommunen.

Dette er upresist da to ulike bygg på Skåtøy blandes sammen; skolebygget og flerbrukshuset. Disse to forholdene bør holdes adskilt i den politiske behandlingen. Leieavtalen KSM har med kommunen for skolebygget er en selvkostavtale, og kommunens utgifter dekkes av leien. Kommunens nevnte årlige utgifter for byggene på Skåtøy er i all hovedsak tilknyttet flerbrukshuset, og omhandler ikke leieavtalen kommunen har med KSM.

KSMs skoledrift bidrar til å opprettholde Skåtøy som et levende samfunn hele året, noe som verdsettes på øya og som er positivt for Kragerø. Skolen gir opplæring og er hverdagen til nærmere 50 skolebarn, og er verdifull som et supplement til den offentlige skolen i kommunen. Ikke minst er KSM en av kragerøskjærgårdens største arbeidsgivere.

KSM ønsker å fortsette skoledriften på Skåtøy, primært med en forlengelse av leieavtalen av skolebygget etter juni 2023.

Med vennlig hilsen
Styret og skoleledelsen ved Kragerøskjærgården montessoriskole

Kommentarer til denne saken