Politiet varsler vannskuterkontroller

Artikkelen er over 3 år gammel

Har fått melding om grisekjøring ved Tåtøy.

DEL

Politiet twitrer tirsdag kveld at de har fått inn flere klager fra Kkagerøfolk på Tåtøy om vannskutere som kjører for fort.

– Det blir antydet et sted mellom 60 og 70 knop. Dette er selvsagt altfor fort, skriver politiet på Twitter.

Maksfarten er 30 knop

De minner om at maksfarten i Kragerø er 30 knop, og at alt over dette er å sette sikkerheten til sjøs på prøve.

– I mange sund og over alt der folk bader er farten kun fem knop.

Politiet frykter at ulykker kan skje, og lover derfor at de skal følge opp saken.

– Vi vil selvsagt følge opp dette med kontroller framover.

Leserinnlegg fra DNT-sjefen

I et leserinnlegg i onsdagens utgave av TA forteller daglig leder Jon Atle Holmberg om sine opplevelser av vannskuterkjøring etter en helg ved Eidangerfjorden.

- Det finnes personer som ikke tar hensyn. Helgens skrekkopplevelser er følgende, skriver Holmberg:

• Familiefar koser seg med øl til maten, før han tar med seg en boks øl på vannskuteren og tar seg en ettermiddagstur i god fart.

• Vill lek rett utenfor brygge med flere båter og badende barn, sjåfør var urutinert og lite retningsstabil ved treff av bølger. Bare flaks at den karen ikke mistet kontroll og gikk rett i brygga.

• Barn langt under lovlig alder suser forbi med vannskuteren som barnevakt.

• 40–50 knop inn Eidangerfjorden i nattemørket uten lanterner eller annen form for lys. Hva skjer om de treffer bøye, fiskeredskap eller i verste fall et menneske?

- Vannskutere er et motorleketøy som brukes på en helt annen måte enn motorbåter, gjerne med høy fart og krappe svinger. Regjeringens frislipp kombinert med inkompetanse og tankeløshet vil bety økt støy, et høyere konfliktnivå og flere ulykker på sjøen. Men flere av punktene jeg trekker fram gjelder naturligvis også for båtførere. Det handler mest om å tilegne seg kunnskap og etablere en kultur for å ferdes trygt og hensynsfullt på vannet.For DNT er det viktig å ta vare på trivselen langs kysten og ved norske innsjøer. Nå er det opp til kommunene å lage lokale regler for vannskuterkjøringen. I Telemark er man heldigvis allerede i gang. DNT oppfordrer alle kommuner der det er relevant til raskt å få på plass lokale forskrifter. Det trengs hvis det fortsatt skal være trygt og trivelig å nyte den norske sommeren langs kysten og ved norske innsjøer, oppfordrer Holmberg.

Les hele leserinnlegget til Jon Atle Holmberg her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken