Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil ha ferja vår!

Artikkelen er over 4 år gammel
Økonomi

LESERBREV: Vi er sterkt bekymret for hva fylkespolitikerne vedtar i budsjettet for 2017 og i økonomiplanen. Det er i fylkesrådmannens budsjettforslag lagt inn millionkutt på ferjedriften i Kragerø som vil måtte tas inn på redusert ferjetilbud. Kragerø Frp er kjent med at bakgrunnen for at det nå skal kuttes er økte kostnader for å kjøre de nye «gule» bussene i Grenland.

Vi finner oss ikke i å bli salderingspost på budsjettet! Fylkespolitikerne har helt frivillig økt busskostnadene med 18 millioner per år ved å ikke benytte seg av muligheten for å forlenge avtalene man hadde med de «blå» bussene. Skal skjærgårdsbefolkningen betale for bussen i Grenland? Er det rettferdig og god politikk?

Videre har et politisk flertall med Ap, Senterpartiet og SV vedtatt at fylkeskommunen selv skal administrere kollektivtilbudet. Kostnaden for dette er over 3 millioner pr. år.

Utrolig for folk ute i skjærgården er at denne kostnaden kommer fordi man ikke ville ha et felles selskap sammen med Vestfold fylkeskommune og dele på administrasjonskostnadene. Dette skjer samtidig som de samme politikerne nå vil slå sammen Telemark og Vestfold fylkeskommune!

Kragerø Frp er bekymret for at kutt i budsjettet til Kragerø Fergeselskap IKS vil føre til at rutetilbudet vil bli dramatisk endret. Det er for oss et klart politisk mål at det skal være mulig å bo og arbeide i skjærgården. Ferjetilbudet må dermed ha et omfang og rutefrekvens som ligger meget nært opp til dagens rutetilbud, noe som også er beskrevet i selskapsavtalen som eierne Kragerø Kommune og Telemarkfylkeskommune har vedtatt.

Jeg mener at fylkespolitikerne må forstå at kollektivtilbudet i Kragerø for en stor del foregår til vanns. Det er en vesentlig forskjell å finne alternativer til en bussrute i Grenland og en ferjerute. Mange opplever skjærgården en fin sommerkveld. Sånn er det ikke hele året i skjærgården for de som bor og arbeider der. Stikkord er høstmørke, krevende værforhold, tåke og is på vannet. Tror fylkespolitikerne det er forsvarlig å sende tenåringer i en 10 fots jolle med påhengsmotor en mørk november kveld på vei til kulturskolen eller fotballtrening?

Kragerø Frp mener at Ap, KrF, SV og Rødt som styrer i fylkeskommunen nå må rydde opp i bussflokene, og avvise fylkesrådmannens kuttforslag. Vi vil ha ferja vår !

Thorleif Fluer Vikre

Leder Kragerø Frp

Kommentarer til denne saken