Gå til sidens hovedinnhold

Frivillighet, lag og foreninger taper på rød politikk

Artikkelen er over 4 år gammel

Budsjett Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Angrep er noen ganger det beste forsvar, særlig hvis det blir pirket i noe som er ubehagelig.

Kutt i støtten til lag og foreninger og manglende støtte til forslag om å få kunnskap om frivillig sektors vilkår i Kragerø blir forsøkt bortforklart av de røde.

Leserbrevet til Terje Mindrebøs svar til meg, viser at han har så store problemer med å bortforklare posisjonens prioriteringer, og at et personangrep på min intellektualitet er det beste forsvar. Nuvel, han om det.

Jeg er usikker på om ni friske millioner investeringsmidler til livsløpspark og bymiljøpakke vil komme frivillighet, lag og foreninger til gode.

Isolert sett så er bymiljøpakka og livsløpspark gode planer. Men hjelper lite til den daglige driften til håndball, fotball, kor og korps med mer. Her må dugnad, salg av lodd, dopapir og kaker økes for å opprettholde dagens aktivitet! Man kan ikke bruke investeringsmidler til drift av idrettslag.

Politikk handler om å prioritere. Det er helt riktig at det borgelige felles budsjettforslaget ønsket å stimulere ungdom i alderen 18–24 til aktivitet via oppfølging og veiledning. Samt at ungdommen ikke skulle få utbetalt mer i sosialhjelp enn hva de som studerer får utbetalt i studielån og stipend.

Vi ville sikre videre satsing på tidlig innsats og leseferdigheter, og psykolog stilling i skole, dette valgte Ap, SV, MDG og Rødt bort og fulgte rådmannens innstilling som inneholder kutt i skole.

Økte sosialhjelpssatser for alderen 18–24 år og kutt innenfor skole er også en prioritering, valgt av posisjonen.

Henriette Fluer Vikre

gruppeleder Frp

Kommentarer til denne saken