Gå til sidens hovedinnhold

Har vi ikke råd til begravelser i Kragerø?

Artikkelen er over 4 år gammel

Økonomi Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må stille spørsmålet etter å ha blitt opplyst om hva som er situasjonen fra fellesrådet.

Kirkene og kirkegårdene har hatt store krav til innsparinger de siste årene. Kragerø Fremskrittsparti vil være helt tydelig på at konsekvensene for en videreføring av disse kuttene i ramma, resulterer i så store ulemper for Kragerøs befolkning at det ikke kan aksepteres.

Kirkens fellesråd har lagt mye arbeid i å tilpasse seg en mindre inntektsramme. Det skal de ha skryt for. Samtidig er det også et politisk ansvar å si i fra når nok er nok. Frp kan ikke se for seg at kirkegårder skal bli stengt eller ikke musikk i kirkene. Vi vil heller ikke akseptere at begravelser i skjærgården ikke blir gjennomført, eller at det blir en slags «venteliste» for slike seremonier. Rådmannen hadde i fjor foreslått at lønn- og prisveksten skulle tilfalle kirkelig fellesråds budsjett. Dette fjernet posisjonen og kommunestyrets flertall bestående av Ap, Rødt, Sv og Mdg ønsket ikke å tilføre tilføre økt ramme til til kirken.

Håper de styrende partier endrer sin politikk og opprettholder lønns- og prisveksten, samt tilfører Kragerø kirkelig fellesråd de driftsutgifter som skal til for å videreføre dagens ordning.

Henriette Fluer Vikre

gruppeleder Frp

Kommentarer til denne saken