Gå til sidens hovedinnhold

Politikere til besvær

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikerne sier stadig at kommunens økonomi er «helt på bånn».

Ordføreren foreslo likevel å kjøpe inn nye fancy nettbrett til politikerne. Det ville ha kostet nesten 1 million kroner. Han ville også investere 5 millioner i en hall på Kalstad. Er dette ok når kommunens økonomi er helt ødelagt? Slike satsinger får vel heller vente til skuta flyter igjen – bare her er det jo nok til å slippe å legge ned eldreboliger på Stabbestad. Må man virkelig bli politiker for å foreslå noe så håpløst. En ordfører bør skjønne at en ikke kan drive en kommune som om den er et kjøpesenter.

Politikerne vil gi Tollefsen tillatelse til nesten alt, men Thore Thoresen på Furuholmen fikk nei flere ganger til å bygge ut en liten sjøbu som ville bli 35 cm bredere, til sammen 5,2 kvadratmeter. En nabo av Thoresen har fått tillatelse til å bygge et soverom og bad helt i vannkanten. Hvorfor er det så stor forskjellsbehandling på innbyggerne i denne kommunen?

LES OGSÅ: Thore Gunnar (75) får ikke bygge naustet fem kvadratmeter større: – Føler meg urettferdig behandlet

LES OGSÅ: Thore Gunnar (75) får bygge mindre naust - men det nekter han å slå seg til ro med

Boplikt i Kragerø skjærgård er jo bare en vits. Folk kjøper eiendommer med boplikt, men er der sjelden. Vi søkte for 20 år siden om få eiendommen som fritidsbolig, da vi overtok en eiendom på Gumøy. Men vil fikk nei. Etter noen år så ville vi bygge på noen kvadrat med en inngangsdør til andre etasje, men det fikk vi ikke anledning til for da kunne det bli to boenheter. Vi skulle nok heller ha gjort som flere andre her på Gumøy og bare gitt blaffen og late som ingen ting. Det gjør andre som har kjøpt eiendom med boplikt i skjærgården, og politikerne bare lar det skure og gå. Og i tillegg så betaler de eiendomsskatt for bolig de burde vel ha betalt eiendomsskatt for feriested. Bare her taper sikkert kommunen flere hundre tusen kanskje million.

Når det gjelder Tollefsen som vil bygge basseng på Tåtøy, men som ligger under 100 m grensen så gir politikerne tillatelse uansett, kanskje tommestokken til politikerne i Kragerø har mistet et ledd, da kan de få låne min for den er nøyaktig 100 cm.

Neste gang det er kommunevalg så stem bort de fleste som er der i dag, og stem for å få inne den vanlige mann og dame fra gata for jeg tror det er mere fornuft og hente der.

Når skal politikerne begynne å behandle sommergjestene like strengt som oss fastboende i skjærgården – eller gi oss fastboende samme romslighet som sommergjestene?

Roy Isnes

Kommentarer til denne saken