(Telemarksavisa)

Været som er på vei inn sørfra vil gi kraftig vind og store snømengder som senere vil gå over til regn.

– Kommer mesteparten av nedbøren som snø kan vi få store trafikale utfordringer i Vestfold og Telemark, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Meteorologisk institutt mener det kan komme mellom 30 til 50 centimeter snø og sludd i vårt område det neste døgnet. Været vil senere slå om og nedbøren går over til regn.

– I tillegg til mye nedbør, vil det blåse kraftig på utsatte steder fram til fredag kveld, skriver fylkeskommunen videre.

La bilen stå!

Også veivesenet advarer mot veiene fredag.

– La bilen stå og bli hjemme i kveld og ta hjemmekontor i morgen, hvis du kan, sier Rudi Malmo i Vegvesenet, i en pressemelding torsdag.

Malmo sier videre:

– Vi har selvsagt alt vi har av mannskap ute, men med slike mengder og trafikk på veiene vil det ta tid å rydde, sier han. I 2021 opplevde vi flere timer med stans og kaos på E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Vi ønsker ikke at noe slikt skjer igjen.

Malmo referer til desember 2021 da snøværet førte til svært vanskelige forhold på E18. 2500 bilister ble stående. Kaoset oppsto etter at flere vogntog sto fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

En TA-leser fortalte at han satt i kø fra tidlig ettermiddag. Først ved midnatt begynte køen å løsne og han fikk kjørt hjem til Skien.

Politiet oppfordrer til hjemmekontor

– Torsdag kveld, og natt til fredag, blir den mest krevende tiden for vårt fylke, men de trafikale utfordringene vil trolig være verst fredag morgen og formiddag, heter det i pressemeldingen.

Politiet oppfordrer de som har mulighet til å ta hjemmekontor fredag.

– Og må man ikke ut å kjøre bør du la bilen stå, oppfordrer fylkeskommunen.

Videre skriver de at fylkeskommunen har alle mannskaper tilgjengelige og vil gjøre sitt ytterste for at veiene blir trygge.