Martin Strand (33) fra Stjørdal var en weekendtur i Oslo i helgen for å besøke sin mor på St. Hanshaugen. Plutselig, da han og samboeren skulle gå en tur i den sentrumsnære bydelen, oppdaget de en orm som krøp langs asfalten.

– Det var veldig spesielt. Jeg trodde ikke Oslo var så eksotisk, sier han lattermildt til Avisa Oslo.

Det uvanlige synet fant sted i Bjerregaards gate, sidegaten til mer trafikkerte Waldemar Thranes gate. Gaten er preget av gamle bygårder og asfalt – ikke akkurat det man forbinder med hjemmet til en slangeart.

– Vi la merke til en person som tilsynelatende tok bilde av en veldig sliten bil. Jeg tenkte det var veldig spesielt, så vi gikk bort. Da holdt jeg plutselig på å trampe på en slange, forteller Strand.

Tenkte det var en gummislange

Strand har holdt slanger tidligere – og sett hoggorm i Norge. Men 33-åringen hadde aldri sett en buorm, som han ved et Google-søk i etterkant konkluderte med at dette måtte være.

Petter Bøckman, zoolog og universitetslektor ved Naturhistorisk museum, kan bekrefte Strands Google-konklusjon.

– Det er en buorm, med to tydelige lyse felter bak hodet. Det hender at slike følger med Akerselva ned fra Maridalsvannet, forteller han.

Strand tenkte umiddelbart at ormen måtte ha stukket av fra en reptilpark, men oppdaget raskt at buormen er et relativt vanlig syn på Sør- og Østlandet. Buormen er en av tre slangearter som finnes i Norge.

– Men det var veldig rart å se den i storbyen, sier Strand.

– Jeg trodde det var en gummislange, men så begynte den å røre seg fort. Den lå og så litt på oss, så ble den veldig redd. Den forsvant ned fortauskanten og gjemte seg i skyggen bak bildekket. Vi lot den ligge, forteller han.

– Vi fikk helt sjokk

Videoen av ormen ble publisert i en Facebook-gruppe for St. Hanshaugen-beboere. Der er det en som hevder å ha sett den samme ormen smette ut av en varebil ved Waldemar Thranes gate.

I kommentarfeltet på innlegget kunne samtidig Line Wernersen fortelle at også hun oppdaget en orm i bydelen nylig.

Hun og venninnen så ormen liggende utenfor inngangspartiet til en bygård i Akersbakken. Om det er samme orm, vites ikke, men Akersbakken er sidegaten til Bjerregaards gate – der den nevnte ormen ble oppdaget noen dager senere.

– Den lå ved inngangspartiet til en oppgang. Vi holdt på å gå rett på den, så vi fikk helt sjokk, forteller Wernersen til Avisa Oslo.

– Jeg har aldri sett en sånn fart på venninnen min noen gang, forteller hun.

LES OGSÅ:

Turentusiaster klør seg i hodet over dette skiltet: – Hva i all verden?

Ble vitne til desperat kamp for livet i marka: – Instinktet mitt var å redde den, men ...

Øyvind skulle fotografere frosker. Så dukket ormen opp: – Aldri sett før