– Koronarestriksjoner gjør at stevnetilbudet er tynt. I tillegg er det veldig få arrangører som prioriterer spyd. Løp og hoppøvelser der de store deltakerantallene ligger blir prioritert, konstaterer Per-Teodor.

Kragerøgutten kastet 46,33 på det ene stevnet han har deltatt i. Da var Per-Teodor på Rjukan. I fjor perset han seg til 54,20.

– Egentlig er jeg på fjorårsnivå, men mangel på konkurransetrening gjør at det er vanskelig å få ut maksimalt de få gangene jeg er i aksjon, understreker han.

Per-Teodor tok bronse under UM (NM for yngre) på Jessheim i fjor på litt over 48 meter. Persen på 54 meter gjorde at han var nummer to på norgesstatistikken i 2020.

– En bra, men ikke helt topp sesong, presiserer han.

Per-Teodor er nå nummer fem på norgesstatistikken. Nummer to har 48,60. Listene ledes klart av en kaster fra Halden som er over 62 meter.

Vil på pallen

Om seks uker går årets UM i Trondheim.

– Mitt mål er å komme på pallen igjen, sier han, som ikke har planene for tiden fram mot mesterskapet i den midtnorske hovedstaden klare.

– Det er stadig endringer i terminlisten, og i vår ble alt av store stevner avlyst. Her må jeg bare ta en uke om gangen enten jeg vil eller ikke, presiserer han.

Skiftet gruppe

I fjor var Per-Teodor en del av et fellesprosjekt der en gruppe av lovende kastere både fra både Vestfold og Telemark samarbeidet. De trente mest i Larvik.

– Det tilbudet er dessverre borte nå. Noe jeg på det sterkeste beklager. Jeg har fått litt hjelp i Kristiansand, men det blir langt å reise for å trene. For meg har det nye opplegget dessverre ikke truffet hundre prosent. Viktigst av alt er imidlertid bortfallet av konkurranser, understreker han.

Skikkelig kastarm

Per-Teodor ble tidlig oppdaget på friidretten i Kragerø. Han har en kastarm av klasse.

– Jeg ble allerede i ung alder ledet mot spyd. Det er min klart beste øvelse, sier kragerøgutten.

Han har slitt en del med skader.

– Spydkastere er tradisjonelt mye plaget med skader. Spesielt i albue og skulder på kastarmen. Her må man hele tiden holde litt igjen, sier Per-Teodor som ikke har mer enn tre kastøkter i uken.

– Jeg trener mye mer enn det, men for å spare kroppen nøyer jeg meg med et begrenset antall kast på tilnærmet maks kapasitet i uken, avslutter Per-Teodor som fremdeles bor på Helle.