Startet badesesongen

Siste påskebader i 2016 går i vannet. Video: Jimmy Åsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Badesesongen i jubileumsåret 2016 har startet. 100 unge og eldre hoppet, stupte og kastet seg frivillig i vannet fra Bybrua påskeaften.

DEL

Badetemperaturen denne dagen viste fire små plussgrader og det blåste en iskald vind over byen. Likevel sto folk i kø for å hoppe i sjøen.

Hele landet

Folk fra store deler av landet var kommet til Kragerø denne påskeaften for å delta i det nå så tradisjonelle påskebadet.

Det var badere fra Svalbard i nord til sommerbyen Kragerø i sør (og noen fra Arendal, Mandal, Kristiansand). De aller fleste tøffingene var fra Kragerø, tett fulgt av Oslo og fra Bærum.

Det var også deltakere fra Hamar, Bergen, Hønefoss, Vikersund og mange, mange andre steder.

Ikke minst var det en god del som hadde kjørt fra nabobyene Porsgrunn og Skien. Flere fra Grenland har det nå som en god tradisjon å reise til Kragerø denne dagen for å delta i alt som skjer.

Hyttefolk

Flere av deltakerne var i Kragerø for å innlede hyttesesongen. Påsken er den tiden på året da sommerstedene blir klargjort for en ny og forhåpentligvis en deilig, god og varm sommersesong.

Allerede før man kunne melde seg på for å delta i påskebadet, hadde de ivrigste stilt seg i kø, for å bli blant de første. Det gjorde de lurt i, for de siste påmeldte måtte vente i opp til tre kvarter før de endelig kunne kaste seg ut fra Bybrua.

Turnere

De aller første som i år fikk innlede årets badesesong var en rekke unge medlemmer fra Kragerø IF turn.

I akrobatiske sprang kastet de seg uredde ut fra Bybrua og ned i det iskalde vannet.

Der lå to froskemann og passet på at ikke noe gikk galt. Det var betryggende å ha hjelpen liggende så nær, for noen av landingene var vel ikke helt "etter boka", for å si det på den måten. Da var det godt å ha en i nærheten som passet på.

For 22. gang

Den yngste deltakende var bare seks år gammel og het Marthine Jensen. Hun fikk da også stor applaus fra de mange hundre som kranset badearenaen. De eldste som tok spranget ut i det våte elementet i år var nærmere 60 år gamle.

Påskebadet ble arrangert for 22. gang. Tilstrømningen var som vanlig stor. Parkeringsplassen på Stilnestangen var god å ha, da alle parkeringsplassene i selve sentrum raskt ble fylt opp.

Spaserturen på den nye strandpromenaden fra Tangen til sentrum gikk som en lek. Flere KV snakket med var veldig godt fornøyde med ordningen. Skiltingen ved Kragerøtunnelen som veiledet gjestene fungerte meget bra.

Borgermester

I år som i fjor var det Patrick Sten Rowlands som sørget for at arrangementet både hadde tempo og humor. Han er nå godt kjent som en dyktig sportsreporter og kommentator i NRK.

Sten Rowlands tok seg tid til å snakke med de aller fleste, slik at det ble presentert på en god måte for publikum.

Også Kragerø-ordfører Jone Blikra måtte opp i stupetårnet. Patrick omtalte ordføreren som Kragerøs borgermester.

Da Blikra så ut over folkehavet utbrøt han:

– Dette er et godt tegn på at folk er glad i Kragerø. Det er ikke mange byer som kan vise til et slikt arrangement som dette. Jeg er stolt over å være ordfører i denne byen, sa Jone Blikra.

Også åpningen av arrangementet var meget originalt, da man klippet over en lenke med wienerpølser. Det er jo de som kaller Kragerø for «pølsebyen», så hvorfor ikke?

Artikkeltags