Gå til sidens hovedinnhold

Partiene gjorde seg gilde på Bygdetunet: – Blir en spennende valgnatt

De fleste av bygdas partier var representert da partiene fikk presentert seg med strands på Drangedal Bygdetun lørdag.

Av de største partiene var Høyre ikke til stede. Senterpartiet hadde sikret seg besøk av partiets stortingsrepresentant fra Telemark, Åslaug Sem-Jacobsen.

Spenningen foran høstens stortingsvalg er til å ta og føle på. Sem-Jacobsen er lite i tvil om at Senterpartiet vil gjøre et sterkt valg, selv om paritet har «rast» nedover på meningsmålingene.

Er optimistisk

– Det en må være klar over, er at vi har en langt sterke oppslutning nå enn ved valget for fire år siden. Er ikke i tvil om at Senterpartiet blir et viktig parti når det skal forhandles om posisjoner etter valget. Et valg hvor vi kan bidra til en nye politikk med mindre sentralisering, slik det skjer i dag. Senterpartiet vil har mer makt tilbake lokalsamfunnet, sa Sem-Jacobsen til KV.

– Er du helt sikker på at du får fornyet tillit til tinget?

– Man må være optimistisk. Slik meningsmålingene har vært, så ligger det an til at Senterpartiet i Telemark blir representert på Tinget. Klart det blir en spennende valgnatt, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen debatt

Hvert av partiene fikk anledning til å komme med innspill til høstens valg. De fleste konsentrerte seg om hva deresparti hadde som sine viktige saker. Flere var opptatt av kultur, mangfold og familiepolitikk.

Arbeiderpartiets Jone Blikra, som er tredjekandidat fra Telemark, framholdt at det vil være viktig for Vestmar, det vil si Drangedal og Kragerø, får en representant på Stortinget.

Det ble åpnet for spørsmål, men spørsmål direkte om stortingsvalget uteble.

Fra en blant publikum ble det reist spørsmål om kommunens omdømme. Siden dette temaet på siden av stortingsvalget, valgte ingen politikere å svare.

Kommentarer til denne saken