Gå til sidens hovedinnhold

På dette kurset er det lange ventelister: – Et luksusproblem

11-åringene Hana Lisen Umetani Schulze og Jagoda Czyz koser seg på Kragerø kulturskole. Hana og Jogoda er to av elevene ved visuell kunst, et fag som har tatt helt av ved skolen.

Lærer i visuell kunst, Lise Strømdal Bottolfs, kan bekrefte at interessen for nettopp dette faget er det mest populære ved kulturskolen.

– Vi har 34 elever fordelt på fire grupper dette skoleåret. Størst press er det på aldersgruppen 10–12 år, her skulle vi gjerne hatt langt flere plasser. Selv om det kan føles som et luksusproblem at vi har venteliste, er det veldig trist at vi ikke har plass til alle som ønsker dette, sier Strømdal Bottolfs.

Uttrykksformer

Hun tror at interessen for tilbudet, er at elevene får jobbe med mange forskjellige uttrykksformer både todimensjonalt og tredimensjonalt.

– Ingen forkunnskaper kreves, elevene får jobbe med ulike metoder og teknikker innen tegning, maleri, skulpturer og grafikk. Videre har elevene fellesoppgaver. I tillegg til visuell kunst, har vi tilbud om fordypning innen faget hvor alderen er 12–18 år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kanskje kunstnere?

Tilbake til de to ungen kunstnerspirene Hana og Jogoda som sitter med hver sin skulptur som snart skal males.

For KV er det naturlig å spørre de to ungdommene om hva de drømmer om å bli når det blir store?

Jogoda er kjapt ute: – Jeg håper på å bli kunstner, kommer det kjapt. Etter litt nøling legger hun til at hun også kan tenke seg å bli fotograf.

Hana bruker til tid før hun svarer:

– Det må bli noe som har med kunst å gjøre.

Mange tilbud

Det mangler ikke med tilbud ved Kragerø kulturskole. Det kan kulturskolerektor Thomas Moen fortelle.

– Vi har mange tilbud innen sang og musikk, alt fra vokalundervisning, kveding, folkedans til blant annet fiolin, gitar, piano og trommer, for å nevne noe. Ungdomskoret Singspiration og musikklubb for unger ligger under kulturskolen.

– Er det plass på noen av disse tilbudene?

– Noen ledige plasser har vi, bortsett fra visuell kunst, hvor det er ventelister. De andre tilbudene er det noe plass på, det er bare å søke, sier Moen.

Kommentarer til denne saken