Gå til sidens hovedinnhold

På denne idrettsskolen blir det mye lek og moro - starter til uka

Kragerø idrettsforening starter opp idrettsskole onsdag 1. september.

– Idrett for barn skal først og fremst være allsidig og lekbetont. Det er slik Norges idrettsforbund ønsker det, og for et fleridrettslag som Kragerø IF betyr det at barna bør han en idrettsskole som sitt første møte med idretten. Det skriver Arvid Henriksen i Kragerø IF allianseidrettslag i en pressemelding.

Ved å starte på idrettsskole blir barna bedre kjent med hvilke idretter som fins og hva som passer dem best.

– Det utvikler flere ferdigheter, samtidig som de får større mestringsfølelse i forhold til ulike aktiviteter, står det i pressemeldingen.

Fem idretter

På idrettsskolen vil barna bli kjent med fotball, håndball, turn, friidrett og ski.

– Som utgangspunkt vil det være friidrett og ballspill på Kragerø stadion tidlig på høsten. Når vær og temperatur tilsier det seinere på høsten, vil vi flytte innendørs og legge aktivitetene til gymsalen i svømmehallen, der det vil bli mer turn og håndball, informerer Arvid Henriksen.

KIFs idrettsskole vil ikke ha noen form for treningsavgift.

– I første omgang vil denne idrettsskolen være et tilbud til 6-åringer i Kragerø. Det gjør at aktivitetene som sagt må være mer lekbetonte, sier Henriksen.

Planen er å starte opp onsdag 1. september på Kragerø stadion. Det er Ørnulf Klausen og Arvid Henriksen som vil være ansvarlige fra KIF friidrett, men underveis vil barna møte forskjellige trenere fra de ulike idrettene. Påmelding kan skje ved å kontakte en av de to ansvarlige på e-post eller telefon.

Kommentarer til denne saken