Ordføreren med klar tale til hyttefolket: - Pakk sakene og reis hjem snarest mulig

Foto:

Forsikrer at hyttefolket er velkommen når situasjonen roer seg, men akkurat nå ber han dem om å reise hjem så fort det praktisk lar seg gjøre.

DEL

Statsminister Erna Solberg fortalte under en pressekonferanse lørdag kveld at folk som har reist på hytta er nødt til å reise tilbake til sine hjemkommuner. Om nødvendig, vil myndighetene sende ut Sivilforsvaret for å bidra til at folk forlater hyttene. Dette fordi mindre kommuner som Kragerø ikke har kapasitet til å hjelpe flere enn sine egne innbyggere, meddelte hun.

Kragerø-ordfører Grunde Wegar Knudsen har de siste dagene vært tydelig på at også han ønsker at hyttefolket reiser hjem. Etter statsministerens pressekonferanse, understreker han igjen viktigheten av at hytteeierne følger rådet.

- Jeg forventer at voksne folk tar dette på alvor. Vi vil gjerne slippe å bruke Sivilforsvaret. Hytteeierne er hjertelig velkommen når situasjonen roer seg, men akkurat nå ønsker jeg at de pakker sakene sine og reiser hjem snarest. De som kan komme seg hjem med bil, bør reise allerede i kveld. Ikke alle har båt på vannet nå, og det er viktig å ikke overbelaste taxibåtnæringen, så de som er på hytter i skjærgården bør eventuelt ta ferja så fort det lar seg gjøre i morgen, sier Knudsen til KV.

Beskjed til hytteeiere

Ordføreren forteller videre at kommunen gjerne skulle sendt ut denne informasjonen til hytteeierne via SMS, men at dette systemet for øyeblikket er brutt sammen. Det jobbes med å fikse dette lørdag kveld.

I etterkant av statsministerens pressekonferanse publiserte Knudsen følgende innlegg på sosiale medier:

«Til våre hytteturister. Kragerø er et lite og sårbart samfunn, vi ber dere instendig om å følge rådet fra statsministeren å dra hjem til deres egen kommune i den vanskelige situasjonen vi er kommet opp i. Alle må nå ta ansvar å dra hjem slik at vi sikrer alle det best mulige tilbudet innenfor helsetjenesten. Vi ønsker ikke å måtte bruke store ressurser på å sende ut Sivilforsvaret for å be dere reise hjem da vi mener dere kan ta dette ansvaret etter denne oppfordringen. Her må alle bidra å Kragerø må først og fremst sikre at vår helsetjeneste å alle de som jobber der klarer å håndtere situasjonen. Som dere vet er dere velkommen til oss når ting normaliserer seg.»

Artikkeltags