Kroken åpnet sesongen optimistisk og vant 3–1 borte mot Stathelle 2, og forhåpninger om poeng hjemme mot Stridsklev levde i beste velgående. Men håpet ble ganske raskt slukket. Stridsklev er i hovedsak bygget videre på det som tidligere het Folkets Klubb, som faktisk spilte i 4. divisjon for to sesonger siden, men som ranket. Mange av spillerne har nå gått til Stridsklev og det bar oppgjøret mot Kroken preg av.

Stridsklevspillerne var jevnt over bedre enn Krokens spillere i denne kampen og det var tidvis klasseforskjell. Mens Stridsklev var oppbyggende i spillet sitt, ble oftest Krokens angrepsspill til via tilfeldigheter og «måking» av lange baller fra forsvaret mot angrepsspillerne. Spill gjennom midtbanen var fraværende da Kroken skulle bygge opp spillet.

– Vi manglet noen spillere i denne kampen og det spilte en viss rolle. Man skal også huske at dette kun var den tredje kampen dette laget har spilt sammen, men det kommer seg hele tiden. Vi har ikke mål om å rykke opp, men å ha det moro. Jeg synes vi har et spennende lag på gang, med mange unggutter. Men vi har ikke råd til å brenne sjanser og straffe slik vi dessverre gjorde mot Stridsklev, sier Krokens spillende trener Sindre Stenger Vala.

Dominans

Allerede fra start tok gjestene fra Porsgrunn initiativet og det var fullt fortjent at laget tok ledelsen etter 15 minutters spill. Kroken pådro seg frispark fra omkring 20 meters hold. Skuddet fra Joakim Strand Carlsen klarte ikke keeperdebutant Øyvind Lørby Solberg å holde og ballen rullet mellom keeperens bein og i nettet. Like etter fikk Stridsklev annullert en scoring. Krokens farligste sjanse i 1. omgang var et frispark skrått på mål som ble slått av Ole Martin Øygarden mot lengste hjørnet. Gjestenes keeper kolliderte med en krokenspiller og fikk frispark av dommer Patricio Miranda.

Jon-Reidar Haugland fikk muligheten like før pause da han skulle omsette innlegget i tellende resultater, nådde han ikke helt fram. Gjestene gikk til pause med en fortjent 1–0-ledelse.

Bommet på straffe

Det var et mye friskere og mer innsatsfylt krokenmannskap som kom på banen i 2. omgang. Laget produserte flere gode sjanser, men manglet det lille ekstra for å sette ballen i nota. Utover i omgangen hardnet spillet til og det var flere taklinger på kanten. Det resulterte blant annet i gult kort til Krokens spillende trener Sindre Stenger Vala.

Siste halvdel av kampen overtok gjestene mer og mer, og hadde sjanser på rekke og rad. Men keeperdebutant Solberg sto i veien og tok det som kom. Det var likevel bare et spørsmål om når Stridsklev ville doble ledelsen. Sju minutter før full tid måtte mannen fra Tåtøy kapitulere da Ognjen Strbac dundret ballen hardt i nettaket.

Kroken hadde mulighet til å pynte på resultatet to minutter før full tid, men Sindre Bråten Skoglunds straffe var svakt plassert og gjestenes solide sisteskanse Sondre Thorsen Eliseussen hadde ingen problemer med å redde.

Stridsklev vant fortjent, mens Kroken har mer å gå på. Best på hjemmelaget denne gang var Glenn Tommy Haugen.