Gå til sidens hovedinnhold

Opplevelser hele året: Nå får Kragerø sin attraksjonspris

Klarer du eller din bedrift å skape en opplevelse primært innenfor reiseliv som folk husker og vil tilbake til, ja da kan du være en kandidat til den nye Attraksjonsprisen.

Lenger ned i artikkelen finner du link til nettsiden der du kan sende inn ditt forslag.

Kragerøs reiselivsrelaterte næringer har i mange år kjempet for å forlenge turistsesongen. Gjerne både på vår- og høstparten i det som ofte har blitt kalt skuldersesonger. Nå vil man bort fra det begrepet.

– Med bakgrunn i den vedtatte reiselivsplanen skal vi bygge nye sesonger for Kragerø, gjerne hele året, sier leder for Omstillingsprogrammet i Kragerø kommune, Kari R. Theting.

Det lille ekstra

– Vi ønsker at kragerøfolket skal være de gode verter for alle som kommer hit, være guider for gjestene. Ikke bare fortelle de vanlige historiene, men krydre dem med det lille ekstra, kanskje det selvopplevde, som setter en spiss på opplevelsen og som blir husket. Det er mange som gjennom flere år har gjort en god jobb for at Kragerø skal bli en helårsdestinasjon, men vi ønsker flere gründere, forteller Janna Pihl i Kragerø Næringsforening.

Kragerø fikk status som omstillingskommune i 2017 med bakgrunn i store endringer i næringslivet. Det ble etablert et Omstillingsprogram som har et mål om å bidra med 150 nye arbeidsplasser eller styrke eksisterende arbeidsplasser i løpet av perioden fram mot 2022. Nå er 100 nye arbeidsplasser skapt. Omstillingsprogrammet har finansiert et eget prosjekt gjennom reisemålsutvikling i en felles vedtatt reiselivsplan i 2019. Målet fram mot 2030 er å skape 600 nye arbeidsplasser innen opplevelsesnæring for helårsdestinasjonen Kragerø.

Lyst å støtte

– Dette prosjektet har vi lyst til å støtte. I samarbeid med Kragerø Næringsforening og Omstillingsstyret ønsker vi å etablere en Attraksjonspris som gis til en person, bedrift eller nettverk som en honnør for å utvikle Kragerøs attraksjonskraft som reisemål, hele året, sier Staale C. Gundersen i Sparebanken Sør.

Prisen er på 25.000 kroner fra Sparebanken Sør, samt et trykk eller maleri fra en av Kragerøs kunstnere. I utgangspunktet følger Attraksjonsprisen varigheten til Omstillingsprogrammet som går fram til 2023. Den første utdelingen skjer 1. juni i år og gjelder for 2020. Nå oppfordres publikum til å komme med forslag på personer, bedrifter, nettverk eller liknende som kandidater til prisen. Forslag til kandidater sendes ved å gå inn på denne nettsiden innen 20. mai.

Juryen som kårer Årets Attraksjonsutvikler består av to personer fra Omstillingsstyret, to fra Kragerø Næringsforening og en fra Sparebanken Sør.

Kommentarer til denne saken