Oppfordrer foreldre til å passe på at barn og unge ikke samles i store gjenger

Mandag kveld skriver ordfører Grunde Knudsen på sin facebookside at han oppfordrer foreldre til å passe på at barn og unge ikke samles i store gjenger.

DEL

Anbefalingen kommer etter at det er observert flere større ansamlinger av unge mandag. I innlegget uttrykker ordføreren forståelse for at det kan bli kjedelig for barn og unge i denne tida, men at foreldre bes om å opplyse barna om gjeldende retningslinjer fra FHI.

«Hei kjære innbyggere. Vi er inne i en vanskelig tid og ikke minst for barn og unge. Ingen ting er som normalt og da har vi alle forståelse for at de yngste kan kjede seg.

Det er viktig med aktivitet og frisk luft også i slike stunder. Alle idrettsanlegg og andre tilbud er nedstengt og det er ikke uten grunn. Min oppfordring blir på bakgrunn av FHI sine anbefalinger at foreldre bør forklare også de yngste at å holde god avstand til de man er sammen med er viktig, og sørge for at man ikke er for mange samlet på et og samme sted.

Jeg får mange meldinger om at barn og unge samles veldig tett på hverandre og gjerne 15–20 stk. Det er derfor en oppfordring til å passe godt på og gi barn og unge klar informasjon hva det i verste fall kan føre til.

Det er aldri dumt med informasjon og ordtaket føre-var-enn-ettersnar passer fint i den sammenhengen», skriver ordføreren.

Til KV forteller ordføreren at brannvesenet mandag måtte oppløse en gjeng ved skateparken på Kalstad, der flere titalls ungdommer var samlet. I hovedsak var dette fordi området fortsatt er et anleggsområde, men også på grunn av smittefaren.

– Sett dere inn i anbefalingene fra FHI, og pass på at barn og unge ikke samles i store gjenger, avslutter Knudsen.

Artikkeltags