Gå til sidens hovedinnhold

Om å vente … vente i 30 år og kanskje enda lenger

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den 23. desember er det 30 år siden jeg flyttet til Skåtøy. Omtrent med en gang ble jeg innviet i øyas sterke ønske om et oppvarmet venterom. Dette ønsket forsto jeg relativt raskt utover i januar 1992.

Ronny Andresen sørget noen år senere om å sette opp en varm brakke på kaia. Den ble flyttet etter noen varme år (jeg husker ikke lenger hvor lenge den sto).

Da vårt nye kommunehus begynte å reise seg kom Vidar på den geniale ideen om at i dette store bygget måtte det vel være plass til et rom for skjærgårdsbefolkningen, veldig gjerne med et vannklosett også. Siden har vi skrevet flere søknader og brev til kommunen og formannskapet om dette.

Argumentasjonen mot venterom i det nye flotte bygget var fare for hærverk. Dette påpekte vi ble enkelt løst andre steder med åpning av døren via en app. Dette var åpenbart ikke godt nok for kommunens administrasjon som mer eller mindre åpenlyst uttrykte skepsis til øy befolkningens evne til å oppføre seg som folk.

Saken som den nå står:

• Fredensborg eiendom har skissert flere mulige grep for å få dette til (men kommunen bestemmer altså innholdet i huset).

• Kommunens politikere har muntlig sagt via KV at dette skal vi selvsagt få til.

• Administrasjonen har sagt et rungende og endelig nei…

Hvem er det som egentlig bestemmer da …?

Randi Roer

Leder i Skåtøy Vel, også Jomfruland og Gumøy Vel støtter dette ønsket.

Følg med, følg med for saken stopper ikke her …

Kommentarer til denne saken