Gå til sidens hovedinnhold

Øistein Buen: – Hyggelig å bli tenkt på

Dirigent for Singspiration og Mega i en mannsalder, Øistein Buen er ikke helt komfortabel med å bli nominert til Ildsjelprisen.

– Det er veldig hyggelig å bli tenkt på, men samtidig er det slik at jeg fikk Kulturprisen i 2013 eller var det -14, kanskje andre burde blitt nominert til denne prisen?

Dirigent hos Singspiration i minst en generasjon og senere for Mega, Øistein Buen har dirigert hundrevis, kanskje tusenvis av unge sangere gjennom repertoar hovedsakelig bestående av gospellåter, men også populærmusikk. Øistein har et reflektert forhold til nominasjonen til Ildsjelprisen. Ikke minst fordi han er lønnet. Men Øistein begynte også som frivillig.

Livsstil

Siden Øistein overtok dirigentrollen i Singspiration har nesten alle fredager i 30 år blitt brukt foran koret. Alltid med et smil om munnen, men samtidig veldig klar på hva han vil og får fram det beste hos de unge sangerne.

– Dette er en livsstil. Det er hyggelig at folk ser hva vi holder på med og jeg tenker at denne nominasjonen er en anerkjennelse av korarbeidet i Løkka, sier Buen.

Nå har Singspiration byttet øvelsesdag fra fredag til mandager. Det har nesten vært som en liten revolusjon. I alle fall hjemme hos familien Buen. Kona Randi, er ikke vant med å ha mannen hjemme fredagskvelder.

– Nå har jeg fri i helgene. Ikke at jeg blir rastløs, det er heller kona, her kommer jeg og ødelegger «gullrekka», ler dirigenten.

Følger tidene

Ifølge Buen er det ikke et år som dirigent for Singspiration som er likt. Tidene har forandret seg, det samme har musikken. Samtidig har og er Singspiration en inspirasjonskilde for mange unge sang- og musikkinteresserte. Singspiration og miljøet rundt har lagt grunnlaget for senere karrierer innenfor musikk, sang, lys og lyd samt teater. Reiser utenlands og konkurranser har er også en inspirasjonskilde. Singspiration har blant annet besøkt Kina, holdt konserter og deltatt i konkurranser i både Østerrike, Italia, Spania og Kroatia.

– Det er jo fint å ha noen gulrøtter og flott at mange som nå gjør en karriere innenfor musikken begynte i Singspiration, smiler Øistein Buen.

Singspiration skulle markert 50-årsjubileum i 2020, men alt er satt på vent. Da hadde Buen muligens fått et korrekt antall unge sangere han opp gjennom årene har sådde musikkinteressen hos.

Stem på din favoritt til Ildsjelprisen 2020 her!

Kommentarer til denne saken