Det sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Runar Foss Sodeland.

Røde Kors har utstasjonert mannskaper på Haukeli, Gautefall og Lifjell denne uka. I helga sørger de også for å være representert på Kyrkjebygdheia. Fint vær og strålende snøforhold har gjort at det har vært fullstappet med folk i fjellet.

– Mannskapene rapporterer om en travel uke så langt. Det er masse folk på fjellet, og det gjør at det blir mye å gjøre for oss. Stort sett er det snakk om småskader, men det har også vært noen større hendelser, sier Foss Sodeland.

 

Skadet i alpinbakken og leteaksjon

En dansk turist ble lørdag fløyet til Ullevål med alvorlige skader etter et uhell i alpinbakken på Gautefall. Røde Kors var først på stedet. Den andre alvorlige hendelsen var da en 9 år gammel jente ble meldt savnet, også dette på Gautefall. Røde Kors mannskapene deltok i leteaksjonen, og jenta ble heldigvis raskt funnet.

– I tillegg har det vært noen tilfeller der korpsene har vært ute i feltet å hentet skadde skiløpere. Da snakker vi om mer eller mindre rene AMK-oppdrag, forteller Foss Sodeland.

Han forbereder seg på en travel siste helg av vinterferien.

– Været er fantastisk og forholdene er ypperlige. Det er bare å oppfordre folk til å komme seg ut å nyte naturen. Vi er på plass på Haukeli, Gautefall, Lifjell og Kyrkjebygdheia også gjennom helga, avslutter han.