Jon deler ut gründerpisen på Vestmarkonferansen: - Kandidaten er allerede klar

- Velkommen til ny Vestmarkonferanse med spennende program, sier banksjef Jon Guste-Pedersen hos arrangøren Skagerrak Sparebank.

- Velkommen til ny Vestmarkonferanse med spennende program, sier banksjef Jon Guste-Pedersen hos arrangøren Skagerrak Sparebank. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestmarkonferansen, som arrangeres på Kragerø Resort for femte gang 3. september, har blitt en arena både fra et regionalt og lokalt synspunkt, men også i et nasjonalt perspektiv.

DEL

– Vestmarkonferansen har blitt god tradisjon, som vi har fått mange gode tilbakemeldinger på. Personlig synes jeg vi har hatt et veldig godt og variert program med solid næringslivsfokus og næringsutvikling. Konferansen er viktig både i et overordnet, regionalt og lokalt perspektiv, mener banksjef for strategi og forretningsutvikling Jon Guste-Pedersen.

Opprinnelig var dette Kragerø Sparebanks prosjekt, men konferansen ble med på veien videre da lokalbankene i Kragerø og Bamble fusjonerte og ble Skagerrak Sparebank. I løpet av de fem årene konferansen har eksistert har den alltid hatt besøk av et regjeringsmedlem. Det er tilfellet også i år, når olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (Frp) kommer på besøk.

På programmet videre står rentesnakk med Jan Andreassen, stortingsrepresentant Terje Lien Aasland (Ap), Andreas Martinussen fra Fredensborg Fritid, Kragerø Næringsforening og Omstillingsprogrammet. Under lunsjen skal Gründerprisen deles ut.

– Det har kommet masse gode forslag, men kandidaten er allerede klar, røper Guste-Pedersen.

Kalle-comeback

Vestmarkonferansen har også hentet hjem Karl Fred «Kalle» Kristensen fra Thailand. Kalle var på mange måter forut for sin tid i kragerøsammenheng, med alle sine spenstige ideer og påfunn. En del av ideene er videreutviklet og gjennomført, blant annet golfbanen på Stabbestad.

– Jeg håper mange lokale kommer for å høre Kalle, som vil gjøre sine refleksjoner på det å se Kragerø utenfra. Vi er veldig glade for at han stiller opp her, slår Guste-Pedersen fast.

Torbjørn Wekre foredrar om hva som er viktig for en kommune for å få nyetableringer. Det blir en avdeling med fokus på Nedre Telemark, Frier vest og det som omtales som «Site Telemark», Googles kjøp av en stor industritomt i Skien.

Ordførerkandidatdebatt

De årene det har vært valg har Vestmarkonferansen blitt arrangert i forkant av valget. Det er tilfellet også i år, og konferansen byr på ordførerkandidatdebatt med Jone Blikra (Ap), Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt), Jan-Petter Abrahamsen (H), Knut Jarle Sørdalen (Sp) og Henriette Fluer Vikre (Frp). Debatten ledes av TA-redaktør Ove Mellingen.

– Her ligger det an til en god og frisk debatt, mener Guste-Pedersen.

Påmeldingsfristen til konferansen er 1. september. Påmeldingene har allerede begynt å strømme på, og så langt er faktisk en tredel av deltakerne fra Kragerøs nabokommuner og andre kystkommuner.

Temaet for konferansen er «Mulighetenes tiår».


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken