«Vasket» munnen til dattera med såpe

AKTOR: Aktor i saken, politiadvokat Jon Borgen, la ned påstand om 120 dagers ubetinga fengsel, noe retten mente var for lavt. Foto: Ole N. Olsen (Arkiv)

AKTOR: Aktor i saken, politiadvokat Jon Borgen, la ned påstand om 120 dagers ubetinga fengsel, noe retten mente var for lavt. Foto: Ole N. Olsen (Arkiv)

Artikkelen er over 3 år gammel

Da dattera hadde snakket stygt, tok 43-åringen litt såpe i munnen hennes. En gang låste han henne også ute på trappa i bare trusa, slik at hun skulle forstå at hun måtte ha mer klær på seg.

DEL

43-åringen måtte nylig møte i Nedre Telemark tingrett, hvor han nektet straffskyld for å ha mishandlet og krenket to døtre da han var bosatt i Vestmar-distriktet.

I dommeravhør har de to døtrene forklart seg om en far med et ukontrollert sinne, og at de flere ganger ble slått eller kløpet hardt.

43-åringen, som nå bor i et annet fylke, sa at han var streng i forhold til oppdragelsen, og at døtrene nok flere ganger kan ha syntes han tok hardt i dem og ment at det gjorde vondt. Tiltalte erkjente at han ved en anledning hadde tatt såpe i munnen på ei av døtrene og at han en gang stengte ei av døtrene ute på trappa i bare trusa, under en diskusjon om påkledning.

10 måneders fengsel

Tingrettsdommer Kristin Barth-Larsen og meddommerne Liv Elin Leite Fuglestad og Torkel Bach har vektlagt forklaringene til de to døtrene, samt til jentenes mødre, som begge er ekssamboere av 43-åringen.

De har alle forklart at 43-åringen ofte ble svært sint og at han tok hardt i døtrene, og at han også behandlet et kjæledyr dårlig.

Retten mener det er bevist at 43-åringen har mishandlet ei av døtrene under helgesamvær, over en periode på rundt sju år da hun var mellom fem og 12 år gammel. Den andre ble utsatt for farens hardhendte behandling i et drøyt år, da hun var seks-sju år gammel. 

Den tidligere ustraffede 43-åringen er dømt til 10 måneders ubetinga fengsel. Han må videre betale 50 000 kroner i oppreisning til den ene dattera og 30 000 kroner i oppreisning til den andre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken