26-åring dømt for overgrep mot jente

Artikkelen er over 4 år gammel

Saken ble avdekket da faren tilfeldigvis oppdaget en melding på datterens nettbrett.

DEL

Meldingen, som var fra en av jentas jevnaldrende venner, var av seksuell karakter. Dette fikk faren til å gjennomgå øvrige meldinger, samt bilder, på datterens nettbrett.

Da fant han ut at to menn i tjueårene, blant dem den tiltalte 26-åringen fra Vestmar-distriktet, hadde sendt jenta bilder av sine kjønnsorganer.

Kontaktet politiet

Faren tok umiddelbart kontakt med politiet og barnevernet.

For den ene mannens del ble saken oppgjort ved at han godtok et forelegg.

Under en gjennomgang av 26-åringens telefon ble det funnet flere bilder av seksuell karakter. Og under dommeravhør forklarte jenta om flere episoder av seksuell art mellom henne og 26-åringen. Hun var 14 år gammel da overgrepene skjedde.

Jenta forklarte også at mannen overtalte henne til å sende ham nakenbilder.

26-åringen hadde en lederfunksjon i en fritidsaktivitet der jenta deltok, da overgrepene skal ha skjedd.

Nektet

Da saken var til behandling i Nedre Telemark tingrett nylig, nektet mannen for at han hadde et seksuelt forhold til jenta.

Han erkjente at han hadde bedt jenta om å sende ham bilder, men ikke bilder av seksuell karakter. Bildet av hans eget kjønnsorgan hadde blitt sendt til jenta ved en glipp, forklarte han i retten.

Av dommen går det fram at retten ikke fester lit til 26-åringens forklaringer, og retten slår samtidig fast at jenta ikke hadde noen motiver for å forklare seg usant i dommeravhøret.

Retten mener det foreligger flere skjerpende omstendigheter i saken, blant annet tillitsforholdet mellom jenta og mannen i egenskap av hans lederfunksjonen i fritidsaktiviteten.

I formildende retning legger retten vekt på at det tatt lang tid før saken ble ferdig etterforsket. Blant annet tok det ett år før politiet foretok en gjennomgang av de tekniske beslagene. Sommelet bør gi et markant fradrag i straffen, mener retten.

Dommen lyder på 120 dagers ubetinget fengsel. I tillegg må den dømte 26-åringen betale 60.000 kroner i erstatning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken