Gå til sidens hovedinnhold

Fyllekjørte 20 meter i oppkjørsel – ble dømt

Artikkelen er over 5 år gammel

En 57 år gammel kvinne fra vestmar-distriktet fyllekjørte 20 meter i en privat oppkjørsel før hun angret, stanset bilen og ringte politiet.

Den 57 år gamle kvinnen hadde vært på besøk hos en ekssamboer da hendelsen skjedde. Etter en krangel hadde ekssamboeren hennes kasta henne inn i veggen, slik at hun blant annet brakk en finger. Da satte hun seg ut i bilen og kjørte. Men hun kjørte kun 20 meter på den private veien før hun stanset i grøfta og ringte politiet, som hun ba hente henne.

– Avhengig av bilen

Hendelsen skjedde i nedre del av Telemark grytidlig om morgenen den 9. august i fjor. Den tidligere ustraffede 57 år gamle kvinnen møtte nylig i Nedre Telemark tingrett, hvor hun erkjente seg skyldig i fyllekjøring. En blodprøve tatt fire timer etter kjøringa viste at kvinnen hadde 0,34 i promille.

I retten ba kvinnen om at beslagsperioden for førerkortet blir satt så kort som mulig. Hun forklarte at hun er helt avhengig av bil på grunn av mangel på kollektivtilbud der hun bor, samt på grunn av dårlig helse.

Tingrettsdommer Berit Nerva har forståelse for at tap av føreretten vil medføre praktiske vansker for kvinnen. Men det heter videre i dommen at det ikke er tilstrekkelig grunnlag til å gå under minstetida på ett år på førerkortbeslaget.

Den 57 år gamle kvinnen er dømt til 15 dagers betinga fengsel med ei prøvetid på to år, samt til betale en bot på 10.000 kroner. Hun er fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i 12 måneder, med fratrekk av perioden som lappen allerede har vært beslaglagt.

For å få lappen tilbake må det avlegges full ny førerprøve.

Kommentarer til denne saken