Det blir buss for tog på Vestfoldbanen hele helga. Bakgrunnen for togstrekningen skal klargjøres for det nye dobbeltsporet mellom Porsgrunn og Farriseidet, som etter planen skal være klart til bruk høsten 2018. Det vil medføre 20 minutters kortere reisetid mellom Porsgrunn og Larvik.

- Det er bygd 22,5 km med dobbeltspor dimensjonert for hastigheter opp mot 250 km/t. Banen går på tvers av dalstrøkene, derfor har vi bygd sju tunneler med en samlet lengde på 15 km og ni bruer med en samlet lengde på 1,5 km.  Vi startet byggearbeidene i september 2012, og nå er vi lare for åpning seks år etter byggestart, akkurat som vi planla da vi startet, forteller prosjektsjef Lars Andre Tangerås i en pressemelding.

Buss for tog i flere uker

Men det er ikke kun denne helga at togstrekningen vil stenges for togtrafikk. Vestfoldbanen vil ifølge Bane Nor stenges på strekningen fra Skien til Sandefjord fra 7. august til  24. september.

Les mer om arbeidet som skal utføres under:

FAKTA

Larvik-Skien
For å klargjøre innkobling av nytt dobbeltspor Farriseidet-Porsgrunn til høsten, er det behov for utføre en del forberedende arbeider. Denne helgen skal prosjektet utføre følgende arbeider mellom Larvik og Borgestad/Skien.

Larvik stasjon – Farriseidet
Det skal trekkes kabler langs sporet fra Larvik stasjon til Farriseidet. Dette arbeidet vil pågå på dagtid i tidsrommet kl. 07.00-19.00 lørdag–mandag.

Eidanger stasjon
Vi skal montere to master på Eidanger stasjon. Dette arbeidet vil utføres på dagtid i tidsrommet kl. 07.00-19.00 søndag og mandag.

Vallermyrene
På Vallermyrene skal to master flyttes og vi skal utføre arbeid på kontaktledningsanlegget på dagtid, i tidsrommet kl. 07.00-19.00 lørdag og søndag. Denne helgen skal vi også fortsette å montere støyskjerm langs sporet på Vallermyrene. Dette arbeidet vil pågå hele døgnet fra kl. 15.00 lørdag 2. juni til kl. 03.00 tirsdag 5. juni.  

Porsgrunn stasjon

På Porsgrunn stasjon skal vi sette opp fem nye kontaktledningsmaster og flytte kontaktledningen over på de nye mastene. Alle arbeider på Porsgrunn stasjon vil utføres på dagtid i tidsrommet kl. 07.00-19.00 lørdag til mandag.

Porsgrunn-Borgestad
På strekningen Porsgrunn stasjon – Borgestad skal det utføres sporarbeider, signalarbeider og kabletrekking. Alt arbeid blir utført på dagtid i tidsrommet. kl. 07.00-19.00 lørdag til mandag.

(Kilde: Bane NOR)