- Vi gjør så godt vi kan

(Foto: Vegvesenet)

(Foto: Vegvesenet)

Artikkelen er over 2 år gammel

Vegvesenet i Telemark advarer mot trær som bøyer seg ut i veien på grunn av tung snø. - Vi har 2300 kilometer vei i Telemark, og trenger tid for å rekke over alt.

DEL

- Det spesielle i år er at dette gjelder over hele fylket. Tung, våt snø presser trær ned over kjørebanen, derfor er det mange steder hvor det nærmest blir portaler, sier leder for drift og vedlikehold i Telemark, Ingmar Ulvenes, i en pressemelding.

- Vi har folk ute for å fjerne trær over hele fylket, men det er et tidkrevende arbeid. Derfor vil mange oppleve at det er bøyde trær over vegen der de kjører. Vi vet ikke når forholdene blir bedre.

Mer nedbør

Vegvesenet påpeker at mange trær som nå allerede er tynget ned av snø, står i fare for å falle ut i veibanen når det nå trolig kommer mer nedbør - enkelte steder som regn.

Vegvesenet eier normalt tre til fem meter ut fra begge veikantene. Dersom det er trær utenfor dette området som kan skape problemer, så vil Vegvesenet hugge ned også disse selv om de står på andre grunneieres eiendom.

Ville dyre i veien

- Vi skal gjøre så godt vi kan, men vi rekker ikke over alt samtidig. Derfor ber vi om forståelse samtidig som vi ber alle som kjører om å være ekstra oppmerksomme langs veiene våre, sier Ingmar Ulvenes.

Han passer samtidig på å advare mot at den dype snøen også kan føre til at ville dyr som elg og rådyr trekker ut mot veiene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken