Flere sliter på ekstremt føre

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er meldt om såpeglatte veier flere steder i kveld.

DEL

En tipser melder om «ekstremt føre» i Kilebygda fredag kveld. Flere biler skal ha havnet i grøfta, mens andre har stoppet opp eller de kommer rett og slett ikke frem.

- Bilister melder om svært glatte veier i Kilebygda. Regnet fryser til is på bakken. Vegtrafikksentralen er varslet, bekrefter politiet i Sørøst på Twitter.

Vegtrafikksentralen sør har på sin side advart om Fv 356 mellom Voldskrysset i Skien og Straumekrysset i Drangedal.

- Det er vanskelige kjørefold på denne strekningen, med regn som fryser til is, lyder meldingen i kveld. Vær også oppmerksom på kjøretøy som står langs veien.

På Hoppestadsletta utenfor Skien sentrum kjører de aller fleste bilistene nå svært sakte grunnet glatt veibane. En nabo sier at veien er såpeglatt.

En TA-tipser kan meddele at det er svært glatt føre også på Løbergveien i Skien, fra Jarseng og ned til Grønnerød. Også der står det biler i veikanten.

Vann på E18

På E18, på strekningen Porsgrunn-Kragerø-Risør, er det mye vann i veien på grunn av kraftig regn. Vær obs på faren for vannplaning, melder Vegtrafikksentralen sør.

Før helgen advarte meteorologene mot lavtrykket som var på vei innover Sør-Norge fra Nordsjøen. Det vil gi mye nedbør og mildvær over hele Sør-Norge de kommende dagene.

Artikkeltags