Nå stiger temperaturen: Venter å se opp mot 10 varmegrader

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Det blir gradvis stigende temperatur i Sør-Norge utover uka, melder meteorologene.

DEL

Det kan nesten bli en smak av vår i Sør-Norge og Telemark utover i uka, om meteorologenes prognoser slår til for fullt. De varsler gradvis stigende temperatur i landsdelen.

- Noen steder kan temperaturen stige opp mot 10 plussgrader, og torsdag blir det også plussgrader høyt til fjells, lyder meldingen fra Meteorologisk institutt på Twitter.

I Kragerø er det eksempelvis meldt seks-sju grader både onsdag, torsdag og fredag, mens Drangedal kan vente seg ni plussgrader på fredag, om varselet fra Yr stemmer. På Gautefall meldes det om sju grader på fredag, i inngangen til vinterferieuka.

Anbefaler rød skismøring

De anbefaler rød skismøring, felle- eller rubbski for deg som skal gå på ski i dagene framover.

- Ja, noen steder, som ytre strøk på Vestlandet, kan få 8-9 plussgrader, og vi skal ikke utelukke at det kan bli 10 grader noen steder. Østlandet ser ut til å få det beste været denne uka. I tillegg til økende temperaturer, kan det her bli perioder med sol, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen.

- Er det våren som kommer?

- Nei, det er for tidlig. Vi har ennå ikke kommet til vinterferien og påskeferien, men mange vil nok merke temperaturstigningen.

Farevarsler for vanskelige kjøreforhold

Tirsdag ventes det litt nedbør Østafjells, og det meste vil komme som sludd eller snø, men onsdag stiger temperaturen. Det er sendt ut farevarsel for Vestlandet og Trøndelag. Her venter meteorologene at overgangen fra snø til regn kan gi vanskelige kjøreforhold og regn som fryser på bakken.

Overgangen i været vil merkes på Vestlandet tirsdag. Da kommer det et nytt lavtrykk som gir nedbør. Det ventes sludd i lavlandet, men overgang til regn utover dagen og etterhvert regn også i indre strøk på Vestlandet.

Nord-Norge: Kraftige regnbyger

I Nord-Norge ventes et lavtrykk i vest å gi plussgrader, regn eller sludd mange steder i Nordland onsdag, senere i uka også i Troms.

- Nord-Norge har hatt en periode med østavær og lave temperaturer. Nå går det over til mer vestavær. Nedbøren begynner mandag, og tirsdag kan det komme kraftige byger. Nedbøren vil først komme som snø, men onsdag begynner temperaturen å stige i Nordland, og fra torsdag kan det bli plussgrader og regn også i lavlandet i Troms, sier Nordhagen.

- Men vinteren er ikke over, kaldere vær er i vente i løpet av søndag, ifølge meteorologen.

Nordland: Intenst lavtrykk

I nord har meteorologene gått ut med farevarsler for et polart lavtrykk som beveger seg sørover og som kan gi en intens runde med storm og kraftige byger.

- Dette lavtrykket beveger seg sørover mandag og ventes å trekke inn mot Vesterålen og Lofoten rundt midnatt. Plasseringen er litt usikker. Det kan gå litt lenger nord eller sør, men vi tror sannsynligheten er størst for at det vil gå inn ved yttersiden av Lofoten. Som et typisk polart lavtrykk ventes det å være intenst, men kortvarig , og det vil svekkes allerede tirsdag, sier Nordhagen til Nettavisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken