Snø gir vanskelige kjøreforhold i Telemark og Agder

Skjermdump fra Yr.no

Skjermdump fra Yr.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Mye snø kan skape kaos på veiene i Telemark og Agder, advarer meteorologene.

DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farenivå i Telemark og Agder. Det blir vanskelige kjøreforhold på grunn av store mengder med snø. Ifølge Yr.no vil det falle mest snø på Sørlandet, men også i Telemark vil det komme betydelige nedbørsmengder

Meteorologisk institutt oppfordrer passasjerene til å bruke dekk etter forholdene, men at man uansett må regne med lokale forsinkelser.

Mye vind nær kysten

I Kragerø melder Yr.no om snøvær gjennom hele søndagen. Her er det dessuten satt gult farenivå når det gjelder vind langs kysten og ute i havet. På Jomfruland varsles det stiv kuling, med vind opp til 20 sekundmeter i kastene fra øst til nordøstlig retning. Temperaturen er ventet å ligge på tre-fire minus utover søndagen.

Det varsles for øvrig at snøværet er trolig vil vare til et godt stykke utpå ettermiddagen mandag.

I langtidsvarslet er det deretter ventet at det blir et opphold i nedbøren fram til onsdag kveld, da det skal komme en ny runde med snøvær. Perioden med nedbør er ventet å vare fram til og med natt til søndag i neste uke.

Onsdag skal ifølge Yr.no bli den kaldeste dagen i langtidsperioden, med temperaturer ned mot minus åtte grader i Kragerø. Fra torsdag av, og fram til 5. februar er det ventet at gradestokken vil vise rundt null.

På Gautefall blir det en ekstra kald start på neste uke, med flere dager rett over og under minus 10.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken