Venter snø og vind i fjellet i morgen – ved kysten skal det bøtte ned med regn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ventet snø over store deler av Telemark det kommende døgnet. Men i Kragerø og Drangedal er det meldt regn.

DEL

I fjellet i Sør-Norge kommer nedbøren som snø onsdag, melder Meteorologisk institutt. Hvis du skal på fjellet, må du forberede deg på snø og en del vind. Etter hvert øker snøgrensen, og du må helt opp i høyfjellet for å finne snø. Lørdag kveld ventes det kjøligere luft igjen, og snøgrensen går noe ned igjen.

Det kommer til å falle mellom 5–10 cm i lavlandet, og 10–15 cm i høyden, før mildværet og regnet kommer torsdag ettermiddag. Vær obs på vanskelige kjøreforhold torsdag morgen, skriver meteorologene.

Se oppdatert farevarsel på yr.no her

Venter vanskelige kjøreforhold

Fra onsdag kveld ventes lokalt vanskelige kjøreforhold østafjells på grunn av snø og etter hvert overgang til regn og temperatur rundt 0 grader. Fra onsdag kveld ventes lokalt også vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge på grunn av kraftig vind og snø.

I Agder-fylkene ventes det onsdag kveld og torsdag lokalt mye nedbør. Ifølge meteorologen kan det komme 60–80 millimeter nedbør på 24 timer, mest i ytre strøk. Nedbøren vil starte som snø litt inn fra kysten og gå over til regn.

I Kragerø er det meldt regn hele dagen i morgen, mens både i Drangedal og på Gautefall skal det begynne som snø og gå over til regn etter hvert. Alle stedene er det meldt plussgrader fredag.

– Vær forsiktig utendørs

For Rogaland og Hordaland er det sendt ut farevarsel for kraftig vind gjeldende for onsdag kveld og natt til torsdag. Det er ventet lokalt vindkast på 30–35 m/s.

Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen, heter det i farevarselet. Anbefalingen fra meteorologene er som følger: Vær forsiktig når du ferdes utendørs!

Artikkeltags